Mardin Artuklu Üniversitesi'ndeki toplantıya  Dicle, Adıyaman, Batman, Gazikent, Şırnak, Siirt, Gaziantep, Harran, Kilis 7 Aralık ve Zirve Üniversitesi rektörleri katıldı. Toplantıda konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, üniversitelerarası ilk bölgesel toplantının düzenlendiği Mardin'e gelmekten her zaman büyük keyif aldığını söyledi. Ankara'da rektörlerle yaptığı toplantıdaki konuşmayı hatırlatan Prof. Dr. Çetinsaya şöyle konuştu:

"Ankara'da üniversite rektörleri ile yaptığım ilk toplantıda rektörlerimize, 'Siz Ankara'ya gelmeyin. Biz sizin ayağınıza geliriz' demiştim. Bugün onun için buradayız. YÖK'te izleyeceğimiz stratejiyi belirlemek üzere yapacağımız toplantılarını ilkini burada yapmaktan çok mutluyum. Göreve gelir gelmez bütün rektörlerimizden kendi durumlarını analiz eden bir rapor hazırlayıp göndermelerini istemiştim. O raporlar geldi. O raporları YÖK'teki arkadaşlarımızla analiz ettik. Değerlendirdik. Sonuçları yer alan dosyayı yanıma alarak geldim. Burada rektör arkadaşlarımızla üniversitelerinin meselelerini, YÖK'le ilişkilerini, YÖK sisteminin her manasında bütün yönleri ile değerlendirmeye, tartışmaya çalışacağız. Gerek bu analizlerde çıkan sonuçları, gerekse kendi düşüncelerini, hep birlikte masaya yatıracağız."

ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİYLE DE GÖRÜŞECEK

Bu toplantının bitiminde de, sözkonusu toplantıya katılan 11 üniversitenin öğrenci konseyi başkanları ile görüşeceğini ifade eden YÖK Başkanı Çetinsaya, şunları söyledi:

"Öğrenci arkadaşlarımızın temsilcileriyle de görüşüp onların fikirlerini, ihtiyaçlarını, taleplerini değerlendireceğim. Daha sonra Ankara'ya döndüğümde de bütün hepsini değerlendireceğim. İnşallah bu toplantıların devamını bütün bölgelerde yapacağım. YÖK Başkanlığı'nda izleyeceğim politikamı daha belirlemedim. Ama inşallah bu toplantı dizisini bitirdiğimde kendi politikalarımı, izleyeceğim siyaseti ve çeşitli konuları açıklamak üzere bir basın açıklaması düzenleyeceğim."

YÖK Başkanı Çetinsaya'nın, açıklamasından sonra Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay kendisine günün anısına el işlemeli altın kaplamalı bir vazo hediye etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya, Ankara'da yapacağı geniş katılımlı toplantıya kadar prensip gereği gazetecilerin sorularını yanıtlamayacağını söyledi.



NG(GG/COŞ)