Antalya'nın Kazım Özalp Caddesi'ndeki Attalos Heykeli önüne gelen emekli Ferhat Gedikli, önce üzerine 'Deniz Feneri' yazılı bir kıyafet giydi. Ardından, Akdeniz, Ege, Karadeniz ve Marmara Denizi'ni temsil eden fenerleri boynuna takan Gedikli, ağzını da 'Anne Adalet Çıplak' yazılı siyah bantla kapattı. Meraklı bakışlar arasında bir süre heykel önünde bekleyerek sessiz protestoda bulunan Gedikli, daha sonra bir basın açıklaması yaptı.

BAŞBAKANLIĞA TESLİM EDECEK

Deniz Feneri Derneği'nin, Almanya ve Türkiye'deki insanların inançlarını ve alın terlerini sömürdüğünü, yardım adı altında toplanan paraların da burada hortumlandığını iddia eden Ferhat Gedikli, "Ben de 4 deniz feneri var. Bunlar Akdeniz, Karadeniz, Ege ve Marmara denizini temsil ediyor. İlk eylemimi Alanya'da başlattıktan sonra Antalya'ya geldim. Her ile gidip bir tane deniz feneri alacağım. Deniz fenerini aldığım ilk il Antalya oluyor. Topladığım bütün deniz fenerlerini Başbakanlığa gidip teslim edeceğim" dedi.

ESAS SUÇLULARI BIRAKTILAR

Almanya'da sonuçlanan Deniz Feneri davasında yargılananların cezalandırıldığını, Türkiye'dekilerin ise tutuklanmalarının ardından 3 ay sonra serbest bırakıldığını dile getiren Ferhat Gedikli, "Onları yargılayan savcıları görevden aldılar ve haklarında düzenlenen iddianamelerle 14 yıl ceza istiyorlar. Ama esas suçluları bıraktılar. Almanya 'esas suçlular Türkiye'de' dedi. Neden 3 ayda bıraktılar. Bu çok büyük bir karanlık. Bir birey olarak ben de bunun aydınlatılması için elimden ne geliyorsa yapacağım. Halkımın da bana destek çıkmasını istiyorum" diye konuştu.

Ferhat Gedikli'nin görüntüsü ve söyledikleri çevredekilerin de ilgisini çekti. Bir anda etrafı kalabalıklaşan Gedikli'ye bazı vatandaşlar açıklamalarından ve başlattığı eyleminden dolayı tebrik etti. Gedikli ile hatıra fotoğrafı çektirenler oldu.

Yalnız eylemci Ferhat Gedikli, bundan sonraki durağının Mersin olacağını söyledi.