Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Eskişehir başta olmak üzere birçok ilde çocukları kullanmak suretiyle yankesicilik ve hırsızlık yaptıkları öne sürülen kişilere 'Göçebe' adı altında operasyon düzenlendi. Eskişehir ve Bursa'da eşzamanlı yapılan operasyonda suç örgütünün elebaşılığını yaptığı iddia edilen Esengül U. (39) ile birlikte Pınar D. (36), Lale Ö. (19), Mutlu A. (18) ve Özcan A. (45) gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yakalanan şüphelilerin Eskişehir başta olmak üzere Bursa, Afyonkarahisar ve Kocaeli illerinde 32 ayrı yankesicilik ve hırsızlık suçunu işlediklerini belirtti. Şüphelilerin eylemlerinde çocukları kullandıkları, 9 ile 16 arasında değişen 6 çocuk ile sürekli olarak bu suçları işledikleri ve suç işlemeye gittiklerinde de bunu 'Gurbete çıkmak' diye adlandırdıkları, bu çerçevede vatandaşların üzerlerinden cüzdan hırsızlığı, otodan ve işyerlerinden çanta hırsızlıklarını gerçekleştirdikleri, suçta kullandıkları çocukları değişik illerden birbirlerine gönderdikleri, yaşı küçük bu çocuklar yakalandığında teslim edildikleri yurt veya gençlik merkezlerinden kaçmalarını isteyerek tekrar suça sürükledikleri öne sürüldü.

Şüpheliler Esengül U., Pınar D., Lale Ö. , Mutlu A. ve Özcan A. yapılan sorgulamalarının ardından 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, hırsızlık yapmak, yaşı küçük çocukların istismarı ve insan ticari yapmak' suçlarından adliyeye sevk edildi.



HT(EK/COŞ)