Olay, saat 14.00 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi'nin Köprülü Mahallesi'nde meydana geldi. Yüreğir Belediyesi'nin kültürevi ve park yapmak için Milli Emlak'tan devraldağı alanda bulunan onlarca yıllık okaliptüs ağaçlarının kesim işi bir şirkete ihale edildi. Şirketin elemanları, okaliptüs ağaçlarını birer birer kesmeye başladı.

Mahalle sakinleri de kesilen ağaçların dallarını tahrayla budayıp, yakacak odun olarak evine götürmek için toplamaya başladı. 6 çocuk annesi Hayriye Beli de komşularıyla birlikte alana gitti. İşçiler çalışırken, Hayriye Belli, kesilin ağaçların arasında dolaşıp, kuru dalları toplamaya başladı. Bu sırada kesilen bir ağaç, büyük bir gürültüyle devrildi. Bu sırada kırılan dalın altında kalan Hayriye Belli, ağır yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulansta sağlık ekibi tarafından ilk müdahalesi yapılan Hayriye Beli, Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil Servis'te yapılan tüm müdahaleye rağmen Hayriye Belli kurtarılamadı. Ağacı kesen işçi 31 yaşındaki Mehmet Sıddık Orak, 'dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek' suçlamasıyla gözaltına alındı.

Hayriye Beli'nin cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırken, geride terlikleri ve tahrası kaldı. Olaydan ders almayan vatandaşlar ise tehlikeye rağmen ağaç dallarını toplamayı sürdürdü.

Bir kucak odun uğruna yaşamını yitiren Hayriye Beli'nin çocuklarının evli olduğu, eşini bir süre önce kaybettiği, 2 katlı evlerinin üst katında yaşadığı ve emekli işçi maaşı ile geçindiği ve soba ile evini ısıttığı belirlendi.