Türkçe Olimpiyatları için Kayseri’ye gelen Kayseri Tertip Komitesi Üyesi Ali Köksal, Azerbaycanlı öğretmen Fergane Mehdiyev ve bir grup öğrenci Vali Mevlüt Bilici’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette olimpiyatlar hakkında bilgi veren Ali Köksal, bu yıl 135 ülkeden bin 500 öğrencinin Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’ye geldiğini, Kayseri’de ise 28 ülkeden 70 öğrenciyi konuk ettiklerini anlattı. Vali Bilici de konuk öğrencileri kendi çocukları gibi gördüğünü, dünyanın dört bir yanında Türkçe'nin konuşuluyor olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Makedon öğrenci Fyola Mehmedi’nin okuduğu 'Annem' şiiriyle duygulanan Vali Bilici, "Ne yaptın kızım, ağlatacaktın. Annemizi de özledik. Ağlamamak izin zor tuttum kendimi" dedi. Azeri Seguh Abdullahzade, Kosovalı Sinera Kubati, Mozambikli Shakira Issufo Nolunda ve Tanzanyalı Abdulkadir Herouh’un seslendirdiği şarkı ve türkülerle duygulanan Bilici, "Gerçekten muhteşem. Hepsi profesyonel sanatçılara taş çıkartacak kadar güzel okuyor. Bu kadar güzel okumak için hissetmek lazım. Duyguları çok güzel aktardılar" diye konuştu.

Azeri öğretmen Fergane Mehdiyev’e el dokuması kilim ve Soğanlı bebeği hediye eden Vali Bilici, "Atatürk’ün de dediği gibi, 'Yeni nesil sizin eseriniz olacak'. Bu çocuklarımızın yetişmesinde de öğretmenlerimizin emeği şüphesiz çok büyük. Tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum" dedi. Bilici, konuk öğrencilere de Kayseri’yi tanıtan broşür ve çeşitli hediyeler verdi.



DÖ(OE/CK)