Barbaros Mahallesi'ndeki Kemal Pınar İlköğretim Okulu'nun 2011 yılının Mayıs ayından beri tadilat nedeniyle kapalı olması, ilk dönemi başka okulda bitiren öğrencilerin velileri tarafından protesto edildi. Okulun bahçesinde toplanan yaklaşık 40 veli, tepkilerini dile getirerek, tadilat bitene kadar çocuklarını kendilerine gösterilen 2 kilometre uzaktaki Barbaros İlköğretim Okulu'na göndermeyeceğini söyledi. Velilerin protestosunu haber alan Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necati Abalı okula geldi. Abalı'nın yatıştırmaya çalıştığı velilerden Mustafa Balaban, "Bize yalan söylüyorsunuz. Okulumuzun açılmasını istiyoruz" dedi.

Abalı, veli Balaban'ın bu sözleri üzerine, "Sen bürokrasiye yalan söylüyor diyemezsin. Burada şov yapmanın manası yok. Ben sorunlarınızı dinlemeye geldim. Burada bir ihale yapılmış. İhaleyi biz yapmayız. Okulunuzun erken açılması için uğraş vereceğiz" diye konuştu. Abalı daha sonra okuldan ayrıldı.

Tepkisine devam eden veli Mustafa Balaban, "Eğer bu okulun ihalesini bize verselerdi 5 ayda bitirirdik. Ama hepsi sorunu birbirinin üstüne atıyor. Milli eğitim görevlisi gelip, 'Şov yapıyorsun' diyor. Biz okulumuzu istiyoruz. Diğer velilerle, kendi okulumuz öğrenime açılana kadar çocuklarımızı diğer okula göndermeme kararı aldık" dedi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da sıkıntının kendilerinden kaynaklanmadığını ifade ederek, "Okulun içindeki tadilat büyük ölçüde tamamlandı. Veliler bir süre önce bize başvurarak bazı sınıflara parke döşenmesini, okulun dışındakı bazı bölümlerin de düzenlenmesi istedi. İnanıyorum ki 1 hafta içinde öğrencilerimiz yine kendi okullarında eğitim görecek" diye konuştu.



İK(AÖ/CK)