Barbaros Azakoğlu İlköğretim Okulu'nun yönetimi, pazartesi günü eğitim görmeye başlayan 1'inci sınıf öğrencilerine okulun 3'üncü katındaki derslikleri tahsis etti. Çocuklarının 1'inci kattaki dersliklerde eğitim görmesini isteyen veliler, çocuklarıyla birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdü. Binaya giren veliler, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu ile görüşmek istedi, ancak yetkililer sadece 4 velinin görüşmesine izin verdi. Görüşme sırasında binanın giriş katında bekleyen veliler, uygulamayı alkışla protesto etti.

Öğrenci velisi Arzu Karadede, okulun 3'üncü katında 1'inci sınıf öğrencileri için uygun sıra, tuvalet ve cam korkuluğu olmadığını belirterek çocuklarını okula göndermek istemediklerini söyledi. Hüda Müftüoğlu ise "Küçük çocukları 3'üncü kata veriyorlar. Çocuklara bir şey olsa ailelere ne diyecekler?" dedi.

Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu ise okul idaresinin tuvalete yakın olduğu için 1'inci sınıfları 3'üncü kata aldığını belirtti. Köseoğlu, "Bu iyi niyetle yapılmış bir uygulama" diye konuştu.

Barbaros Azakoğlu İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Ercan Çatal ise 1'inci sınıf öğrencilerinin ders aralarında oyun oynarken merdivenlerden düşme tehlikesi geçirecekleri için okul yönetiminin daha objektif bir uygulama yapması gerektiğini dile getirdi.

Velilerden 4 temsilci, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu ile görüştükten sonra 1'inci sınıfların okulun zemin katına kaydırılacağı sözünü aldı.