Habip ATAM/İSTANBUL, TÜRK Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında, şehit polis yakınları için düzenlenen yemeğe, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın katıldı. Gecede konuşma yapan Çapkın, şehit yakınlarına,“ Siz bize onların kutsal emanetlerisiniz" dedi.

Polis Teşkilatı’nın kuruluşu olan 10 Nisan öncesi düzenlenen kutlama etkinlikleri kapsamında şehit polis yakınları da unutulmadı. Tozkoparan’da bulunan Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’nde (PEKOM) şehit yakınları için yemek verildi. Yemeğe İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da katıldı. Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, eşiyle birlikte masaları tek tek dolaşarak, geceye katılan şehit yakınlarıyla görüştü. Vali Mutlu ve Emniyet Müdürü Çapkın, protokol masasında bazı şehit aileleri ile birlikte oturdu. Mutlu ve Çapkın, şehit yakınları ile sohbet edip yemek yerken, diğer masalardan gelen şehit yakınlarının da sıkıntılarını dinlediler.

Çapkın gecede yaptığı konuşmada, “Sizden gelen isteklerle geçen sene oturduğunuz yerlerin ilçe müdürlükleri, size periyodik ziyaretler yapıyor. Bu ziyaretleri sıklaştırdık. Eğer aksaklık varsa daha sıklaştıracağız. Yani çok daha el ele, kol kola, gönül gönüle, çok daha yakın olmamız gerektiğinin farkındayız" dedi.

SİZ ONLARIN BİZE BIRAKTIĞI KUTSAL EMANETLERİSİNİZ


Şehit polisleri de anan Çapkın, “Onlar emniyeti ve güveni sağlamak için öldüler, ama o ölüm düz bir ölüm değildir. O ölüm kutsal bir ölümdür. Onlar huzur içindeler, çok mutlular, nur içinde yatıyorlar" dedi. Şehit polis ailelerinin her türlü eksiklerine ve işlerine de yardım için koşacaklarını belirten Çapkın, “Siz onların bize bıraktığı kutsal emanetlersiniz" dedi.

Mutlu ve Çapkın, gecede masalarına kadar gelen şehit çocuklarıyla fotoğraf da çektirdi.


HA (ÖA) (FOTOĞRAF)