Mardin Valisi Turhan Ayvaz, yayımladığı bir mesaj ile Mardin'de yaşayan Süryaniler'in Noel bayramını kutladı. Mardin'de dinlerin kardeşliği, medeniyetlerin barışı, dillerin ise sevgiyi söylediğini kaydeden Vali Turhan Ayvaz, şöyle devam etti:

"Bu manada aynı Allah'a inanan, aynı gelenekleri paylaşan insanlar olarak sevinç ve tasada birlikte olduğumuz Süryani hemşerilerimiz ile dini bayramlarımızı da birlikte idrak etmenin güzelliğini yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz bu günler Hıristiyan vatandaşlarımız için özel bir anlam ifade etmekte ve Noel'i karşılamanın tatlı heyecanını yaşamaktadır. Cami ve kiliselerin yan yana varlıklarını ahenk içinde sürdürdükleri, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Mardin, asırlar boyunca farklı kültür ve dini inançlara sahip insanları dostluk, kardeşlik, sevgi ve birlik hisleri etrafında kaynaştırdı. Hıristiyan vatandaşlarımızın bu mutluluklarını Mardinliler adına paylaşıyor, Hz. İsa Peygamber'in doğuşu olarak kutlanmakta olan Doğuş Bayramı'nı (Noel) en iyi dileklerimle kutlar, Doğuş Bayramı'nın Süryani vatandaşlarımıza olduğu kadar tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve güzellikler getirmesini temenni ederim."

METROPOLİT: MARDİN'DEKİ BARIŞ VE HOŞGÖRÜ DÜNYAYA ÖRNEK OLSUN

Mardin, Diyarbakır metropoliti Saliba Özmen ise, Hac'dan döndüğü için Mardin il Müftüsü Yılmaz Ali Coşkun'u makamında ziyaret etti. Mardin'de asırlardan bu yana mozaik ve hoşgörü ortamının bulunduğunu ve Müslüman kardeşleri ile birlikte barış içinde yaşadıklarını kaydeden metropolit Saliba Özmen, şöyle dedi:

"Kardeşimiz müftü bey Hacca gidip- dönmüştü. Ben Avrupa'da olduğum için ziyaretine gelememiştim. Sevgili müftümüz Yılmaz Ali Coşkun'u ziyarete geldik. Mardin, dünyanın tüm ülkelerine mesaj gönderen bir yapıya sahiptir. Mardin ve ilçelerinde Türk, Kürt, Arap, Süryani, Ermeni, Yezidi tüm dinlerden oluşan bir mozaik vardır. Bu mozaik ve hoşgörüyü asırlardır ecdatlarımız devam ettirdi. Bizler de bu mozaik ve hoşgörüyü devam ettirme niyetindeyiz. Bu bizim dünyaya bir mesajımızdır. Mardin'deki bu barış ve hoşgörü ortamı herkese örnek olmalı."

Mardin Müftüsü Yılmaz Ali Coşkun ise, "Sayın Metropolit'in söylediklerine aynen katılıyorum. Mardin'deki bu muhteşem görüntü herkese örnek olsun. Mardin'de diller ve dinler bir arada barış ve hoşgörü içinde yaşıyor" diye konuştu.