ZKÜ Öğrenci Kolektifi'nin, '2'nci Kolektif Bahar Şenliği' kapsamında dün akşam Genel Maden İşçileri Sendikası'nda düzenlediği konserde Grup Bandista ve Grup Bajar sahneye çıktı. 400 biletin satıldığı konserde üniversite öğrencileri ile aileleri salonu tamamen doldurdu. Öğrenciler ve aileleri, arka arkaya sahneye çıkan grupların şarkılarıyla keyifli bir gece geçirdi.

Salona girişte öğrenciler ve ailelerinin getirdiği defter, kalem, kitap gibi kırtasiye malzemeleri ile oyuncaklar, kolilere konuldu. Toplanan kırtasiye ve oyuncaklar ile konserden elde edilecek gelirin, Van'daki depremzede çocuklara gönderileceği belirtildi.

ZKÜ Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği 3'üncü sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Oğulcan Cengiz, Vanlı depremzede çocuklar için gerçekleştirdikleri konserde, üniversite öğrencilerinin kaynaşmasını da amaçladıklarını söyledi. İlgiden memnun olduklarını belirten Cengiz, "Özellikle üniversiteli arkadaşlarımızın ilgisi gayet iyi. Ama biz halkımızın da konserimize gelmesini isterdik. Açıkçası arkadaşlarımızın aileleri dışında gelen pek yoktu. Buna rağmen şenliğimiz amacına ulaştı" dedi.



DS(EE/BT)