Tatilcilerin 'Beyaz Cennet' olarak adlandırdığı Uludağ’da kar yağışı devam ediyor. Oteller Bölgesi’nde bu sabah yapılan ölçümlerde, dün 2 metre olan kar kalınlığının gece etkili olan yağışla birlikte 2 metre 20 santime ulaştığı belirlendi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 derece olarak ölçüldüğü zirvede kar yağışının cumartesi sabahına kadar devam edeceği bildirildi.

Sömestir tatili dolayısıyla tüm otellerin dolduğu Uludağ gece ve gündüz çeşitli etkinliklere sahne oluyor. Gece yakılan ateşin başında ısınıp, eğlenen tatilciler, gündüzleri de kayak yapıyor. Festivaller dolayısıyla paket programlardan yararlanarak gelenlerin yanı sıra günübirlikçiler de Uludağ’a akın ediyor. Bursa kent merkezinden gelen bir grup Bursaspor taraftarının zirvede yaptığı 'timsah yürüyüşü' dikkat çekti.

Bu arada, Uludağ Kayak Kulübü çevre köylerdeki öğrencilere kayak dersi veriyor. Kulüp Başkanı Recep Resül, öğrencilerin kısa sürede gösterdikleri başarıdan memnun olduğunu belirterek, "Burada yetişen öğrencilerimiz kısa sürede kayağı öğrenerek yarışmalara katılacak hale geliyorlar" dedi.



AK(FK/CK)