ÇDSO, Kasım ayında Almanya turnesine çıkacak. Dünyaca ünlü orkestra şefi Betin Güneş yönetiminde 5 Kasım'da Aachen ve 8 Kasım'da Bonn kentlerinde konser verecek olan ÇDSO sanatçıları, 10 Kasım günü de Köln'de 'Atatürk'ü Anma Konseri' için sahneye çıkacak. Anna Sophie Dauenhauer'in solist olarak katılacağı konserde, Cemal Reşit Rey, Beethoven ve Dvorak'ın eserleri seslendirilecek. Şef Betin Güneş'in Atatürk için bestelediği 'Atatürk Yaşıyor' adlı eseri de ilk kez bu konserde seslendirilecek.

'ÇOK HEYECANLIYIZ'

Klasik müziğin daha çok dinleyiciye ulaşması için yoğun gayret gösterdiklerini belirten ÇDSO Müdürü Okan Urşan, "Adana'da sezon sonunda 70 konser vermiş olacağız. Bu konserlere marka olmuş şef ve solistlerimiz katılıyor. Eğitim konserlerimizle de binlerce öğrenciyi klasik müzik ve enstrümanlarıyla tanıştırıyoruz" dedi. Adana'da 29 Ekim'de 'Cumhuriyet Konseri' verdiklerini, 5 Ocak'ta da 'Adana'nın Kurtuluşu Konseri' vereceklerini bildiren Urşan, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü ölümünün 74'üncü yılında önce 2 Kasım'da Adana'da, sonra Almanya'da anacağız. Onur, gurur ve heyecan duyuyoruz. Dinleyicileri konserlere çağırıyoruz" diye konuştu.

Atatürk'ü Almanya'da anacakları için gururlu olduklarını ifade eden Betin Güneş ise "Klasik müziğin merkezi Almanya'da herşeyin en iyisini isteyen Atatürk'e yakışır biçimde, onu iyi müzikle anacağız" dedi.



YB(OA/CK)