Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar'ı ziyaret eden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, başarılı çalışmaları nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi kutladı. SGK Başkanı Acar, SGK Ankara İl Müdürü Ali Pektan, Antalya İl Müdürü Selim Erol, İstanbul İl Müdürü Ramazan Yıldız ve SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Karaşen, Akdeniz Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Üniversite hastanesinde gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk yüz ve ikinci çift kol naklinin ülkemiz için önemli bir adım olduğuna işaret eden SGK Başkanı Fatih Acar, Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi, operasyonu gerçekleştiren ekibin başında bulunan Prof. Dr. Ömer Özkan’ı ve eşi Yrd. Doç. Özlenen Özkan’ı tebrik ederek ve birer teşekkür plaketi sundu.

Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Prof. Dr. Ömer Özkan, Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan ile bir süre sohbet eden Acar ve beraberindekiler daha sonra Türkiye’nin en modern kemoterapi ünitesini ziyaret ederek hastalara moral verdi. Kemoterapi ünitesinin robotik sistemini de inceleyen Acar, kanser hastalarının tedavisi için hayata geçirilen ünitenin son derece modern ve farklı bir mekan şeklinde hazırlanması nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

SGK Başkanı Fatih Acar ve beraberindekilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise "Akdeniz Üniversitesi son yıllarda yaptığı başarılı çalışmalarla bir marka haline geldi. Sadece tıp alanında değil üniversitenin tüm birimlerde müthiş başarılara imza atıyoruz. Tüm dünyada Akdeniz Üniversitesi adını duymayan kalmadı. Bugüne kadar birçok ilke imza attık ve şu günlerde ülke olarak bunun haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.