Çaycuma İlçesi'nde oturan kağıt fabrikasından emekli 4 çocuk babası Mehmet Akçaalan, dün saat 09.00 sıralarında 06 BZ 4340 plakalı otomobilini Ereğli İlçesi'ndeki servise götürmek için evinden çıktı. Ancak Mehmet Akçaalan'dan bir daha haber alınamadı. Ayşegül Akçaalan, cep telefonunu açmayan eşinin servise de gitmediğini öğrenince jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Yakınları ise Mehmet Akçaalan'ı aramaya başladı.

Mehmet Akçaalan'ın kaza yapmış olabileceğini düşünen yakınları, sabah Çaycuma ile Ereğli arasındaki yol güzergahında aramaya çıktı. Yakınları, bugün saat 15.00 sıralarında, Zonguldak- İstanbul Karayolu'nun 17'nci kilometresinde, yaklaşık 40 metreden uçuruma yuvarlanan Mehmet Akçaalan'ın otomobilini gördü. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Mehmet Akçaalan'ın, ters dönen aracın içinde sıkışarak yaşamını yitirdiği belirlendi.

Akçaalan'ın cesedi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün yaklaşık yarım saat süren çalışması sonucu araçtan çıkarıldı. Ceset, yapılan incelemenin ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mehmet Akçaalan'ın yakınlarından Siyami Akçaalan, dün Çaycuma çevresinde arama yaptıklarını, bu sabahtan itibaren de Çaycuma ile Ereğli arasındaki yolda aradıklarını söyledi. Kaza yerinde yolda karşılaştıkları bir kişinin kendilerine aracı gösterdiğini anlatan Siyami Akçaalan, "Kaza yapmış. Sabah erken vakit olduğu için kimse de görmemiş" diye konuştu.

Aracı gören Adem Fidan adlı kişi ise "Çevrede oturanlara uçurumdaki aracı sordum. Ters döndüğü için içi görünmüyordu. Kazanın eski olabileceğini düşündük. Tesadüf yolda karşılaştığım kişiler de o aracı arıyormuş. Gidip baktık, ama ölmüştü" dedi.



GG(EE/BT)