Yerel seçimler dış basında da geniş yer buldu. Erdoğan’ın seçimlerden kısa bir süre önce ortaya çıkan önemli bilgi ve belgelerin yayılmasını engellemek için uyguladığı yasaklara odaklanan haberler şöyle;

Haziran’daki büyük hükümet karşıtı protestolardan, ortaya çıkan yolsuzlukların, Twitter ve Youtube gibi sitelerin yasaklanmasının ardından girilen seçimleri Tayyip Erdoğan’ın siyasi geleceğini belirleyecek kritik bir dönemeç olarak adlandırdı.

Al-jazeera ise 12 yıllık AKP iktidarının 50 milyon seçmenin oy kullanacağı yerel seçimlerde büyük ve önemli bir sınavdan geçeceğini aktardı. Haberde aynı zamanda Fetullah Gülen cemaatini polis ve yargıda örgütlenerek “devlet içinde devlet” kurmakla suçladığı ve ayrıca İstihbarat şefi Hakan Fidan’ın, Dışişleri Bakanı’nın, Genelkurmay 2. Başkanı’nın Suriye’ye operasyon yapabilmek amacıyla Türkiye topraklarına saldırı düzenlenebileceğini ifade ettikleri toplantının kayıtlarının sızdırılmasının ardından Youtube’un kapatıldığı da bildirildi.

Bugün Avusturya’da çıkan Weiner Zeitung gazetesi ise manşete ağzından kanlar sızan bir Erdoğan fotoğrafı koyarak “İstanbul’un Padişahı için Kutsal Sınav” başlığı attı.

Haaretz.com da Erdoğan’ın seçmenlerine seslenerek; rakiplerine “Osmanlı Tokadı” atma çağrısında bulunduğu haberini verdi.