Özgür ALTUNCU - Timur TARLIĞ/İSTANBUL,  ÜNLÜ yapımcı Türker İnanoğlu tarafından 1996 yılında yaptırılan okul, yenilendi. Beykoz Çavuşpaşı'ndaki Türker İnanoğlu İlkokulu ve Ortaokulu 4+4+4 sistemine göre yeniden yapılan okul bugün törenle hizmete girdi. 


Törene, Türker İnanoğlu'yla birlikte İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sanatçılar Zeki Alasya ve Zafer Ergin de katıldı. Yıllar önce bölgeye bir dizi çekimi için geldiğinde çocukların okulsuz olmasından çok etkilendiğini ve okul yaptırma kararı aldığını söyleyen İnanoğlu, bölgeye bir İletişim Meslek Lisesi yaptıracağını söyledi.


İstanbul Valisi Mutlu da kendisine en çok keyif veren açılışların okul açılışları olduğunu söyledi. Zeki Alasya'nın sunduğu güneş altındaki törende konuşmalar kısa tutuldu. Ardından öğrencilerle birlikte kurdale kesildi, okul hizmete açıldı. İnanoğlu, Vali Mutlu ve Zeki Alasya okuldaki sınıflardan birini ziyaret etti. Minik öğrencilerin yanına oturan Vali Mutlu, sıraların 66 aylık öğrencilere uygun olduğunu söyledi. Vali Mutlu gazetecileri de sıralara oturmaya davet etti. İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız her boydan çocuğa her boydan sıra olduğunu söyledi.


Vali Mutlu, sıralara oturan Zeki Alasya'ya " nerdeyse yeniden okula başlayacak" diye takılırken , Alasya da "içimde bir heves var" diyerek espiri yaptı.


ÖA (MK) (FOTOĞRAF)