Uğur, bakanlığa bağlı okul öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik'in yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete'de yayımlanması ile  tartışmanın da büyüdüğünü söyledi. Uğur, okullarda yönetici ve öğretmenlerin  karşılaşabilecekleri sorunların konuşulmaya başlandığını ifade ederken, şöyle dedi:

"Nevşehir'deki okul ziyaretlerinde idareci ve öğretmenlerin görüşlerine başvurduk. Son derece tepkili olan öğretmenler kılık- kıyafet tercihinden dolayı öncelikle disiplin vakaları yaşanmasından endişe duyuyor. Hali vakti yerinde olan öğrencinin giyeceği kıyafetler ile alım gücü düşük öğrencinin giyebileceği kıyafetler arasında fark oluşacağından öğrenciler üzerinde ciddi psikolojik sorunlar çıkacağını düşünüyor. Eğitimciler bu durumun okul, sınıf ve aileye olumsuz yansıyacağı endişeşini taşımaktadır. Kılık ve kıyafet serbestliği algısı ve düşüncesi ile her öğrenci farklı tercih içine girerek, öğretmenleri ve okul yöneticileri ile farklı tartışmalara neden olacağı ve iletişimin farklı zeminlere kayacağı belirtilmektedir. Halen devam eden öğrencilerin okul kıyafetleri uygulamasında, kişilerin öğrenci oldukları tespiti ve bunun getirdiği olumlu hava eğitimde yaşanabilmesi mümkün olan pek çok olaya engel olduğu söylenmektedir. Yeni uygulama ile öğrencilerin her gün ne giyeceğim tartışması ile beraber, aile içi iletişim sıkıntıları yaşanacağı şimdiden gözükmektedir."

Uğur, ülke genelinde ekonomik tablo ve alım gücü düşük geniş bir kesimin bulunduğunu, mevcut uygulamanın eğitimi olumsuz yönde etkileyeceğihi birçok sorunlara yol açacağını ekledi.



AK(OE/İD)