Deniz Ticaret Odası, Deniz Temiz Derneği'nin (TURMEPA) işbirliği ile 'Her Kulaç Denize Bir Nefes' projesi kapsamında İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçen engelli milli yüzücü Kemal Özdemir, projenin ikinci ayağında İzmir Güzelbahçe'de yüzdü. Güzelbahçe İskelesi açıklarında yağmur altında denize giren Özdemir, beraberindeki yüzücüler ile birlikte yaklaşık yarım saat yüzdükten sonra kıyıya çıktı. Kıyıda Özel Piri Reis İlköğretim Okulu öğrencileri ve CHP'li Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce tarafından çiçekle karşılanan Kemal Özdemir, denizlerin kirletilmemesi için bu konuya dikkati çekmek istediğini belirterek şöyle dedi:

"Denizlerimiz gün geçtikçe kirleniyor. Hep birlikte bu kirliliğin önüne geçmek için önlemler almalıyız. Temiz denizin ölçüsü kulaç attığında suyun altında kolunu görebilmektir. Proje kapsamında önce İstanbul Boğazı'nda yüzdüm, ancak orada kolumu göremedim. Güzelbahçe'de ise deniz daha temiz. Bundan sonra proje kapsamında üç ayrı bölge de daha denize girerek insanların dikkatini çekmeyi hedefliyorum."

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de, İzmir Körfezi'nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çabalarıyla temiz bir körfez haline gelmeye başladığını, ilçe olarak kendilerinin de bu çalışmalara destek verdiklerini belirterek, "Bütün İzmirlileri önümüzdeki yaz Güzelbahçe sahillerinde denize girmeye davet ediyorum" diye konuştu.



TG(AÖ/COŞ)