Eylemciler köylerinde özel bir firma tarafından yapılması planlanan Doğalgaz Kombine Termik Santraline karşı Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısının yapılacağı Muratlı İlçesi düğün salonu önünde toplandı. Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılması planlanan ÇED toplantısı katılımın olmaması gerekçe gösterilerek tutanak tutularak iptal edildi. Doğalgaz Kombine Termik santrali istemediklerini ifade eden yaklaşık 100 kişilik kalabalık ellerinde pankartlarla ‘termik santral istemiyoruz’ sloganları atarak eylem yaptı. Bunun üzerine Muratlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri düğün salonu çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Toplantının yapılmadığı için büyük sevinç yaşayan köylüler, “Biz böyle bölgemize köyümüze zarar verecek termik santral istemiyoruz ve bu ÇED toplantısına katılmıyoruz. Bizim topraklarımız tarım toprakları bizler bu toprakları biz ekip biçiyor ve kazancımızı sağlıyoruz. Bunun içinde sağlıklı yaşamak ve kanser olmak istemiyoruz” diye konuştu.

BÖLGE HALKININ SAĞLIĞI DAHA ÖNEMLİDİR

Köylülerin yaptığı protestoya destek vermek için Muratlı İlçesine gelen CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise halk için böyle hayati önem taşıyan haklı mücadelenin yanında olduğunu belirterek, “İnsanımızın zehirlenmesine ve sağlıksız bir çevrede yaşamasına karşıyım. İnsan hayatından daha başka hiçbir şey önemli olamaz. Trakya ülkemizin Buğday ambarı, ayçiçeği, pancar, çeltikte rekor üretim yapıyor. Bunların sağlıklı üretilmesi için doğaya,çevreye sahip çıkılmalıdır.İnsan yaşamını ve tarımda üretimi tehdit eden sanayi kuruluşları ve termik santrallere karşıyım” dedi.

Açıklamaların ardından köylüler, sloganlar atarak evlerine döndü.



MY(LK/AAA)