Aksaray’da cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek için eylem yapmak isteyen gruba polis müdahalesinin ardından, Tarlabaşı Kalyoncu Kulluğu Caddesi’nde bulunan BDP İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanan BDP'liler, polisin uyarısına rağmen dağılmayarak basın açıklaması yapmak istedi. Bunun üzerine polis gruba biber gazı ve tazyikli su sıkarak müdahale etti. BDP’lilerden bazıları il binasına sığınırken, ara sokaklara kaçanlar polise taş atarak karşılık verdi.

MAHALLE ABLUKAYA ALINDI


Bunun üzerine bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Tarlabaşı’na çıkan bütün sokaklar tutularak, eylemcilerin caddeye çıkmaları engellendi. Ara sokaklarda yaşanan kovalamaca sırasında polis, sık sık gaz bombası attı. Atılan gaz bombaları çevredeki vatandaşları da etkiledi. Sokak giriş ve çıkışlarını tutarak mahalleyi ablukaya alan polis, kaçacak yer bulamayan eylemcilerden çoğunu gözaltına aldı.

Öte yandan müdahale sonrası il binasından çıkan bir grup BDP’li polisle tartıştı. Polis yetkilileri de eylem yapılmadığı sürece müdahale edilmeyeceğini belirterek, Kalyoncu Kulluğu Caddesi’ndeki önlemleri kaldırdı.


ÖA (FOTOĞRAF)