Tarım işçilerini taşıyan midibüsün karıştığı trafik kazasında, hastanelere kaldırılan yaralıların verdiği bilgiyle, 3 aylık evli 28 yaşındaki Elmas Eman ile 14 yaşındaki Müjde Koyuncu'nun sulama kanalına düştüğü belirlendi.

Bu bilgi üzerine, Devlet Su İşleri'ne ait sulama kanalında yapılan aramalarda, Müjde Koyuncu'nun cesedi olaydan yaklaşık 8 saat sonra kaza yerinden 200 metre ileride köprünün ayaklarına takılmış olarak bulundu. Kaybolan Elmas Eman'ı bulmak için Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı sualtı polisleri ile Adana Büyükşehir Belediyesi CANKUR ekipleri karadan, polis helikopteri de havadan çalışmasını sürdürüyor.

KAZAYI ANLATTI

Olay sırasında midibüsün ön camından dışarı fırladığını söyleyen tarım işçilerinden 25 yaşındaki Halil Karataş, kazanın ışık ihlalinden kaynaklandığını anlattı. Sağ bacağı alçıya alındıktan sonra taburcu edilen Halil Karataş, şunları dedi:

"D-400 Karayolu'nda ilerliyorduk. Uzaktan ışığın yeşilden sarıya, sonra da kırmızıya döndüğünü gördük. Bizim bulunduğumuz aracın sürücüsü 'geçerim' düşüncesiyle, frene basmak yerine gaza yüklendi. Tam geçerken, yan tarafımızdan, belediye otobüsü hareket etti. Bizi sıkıştırınca kanal üzerindeki iki köprü arasında bulunan boşluğa düştü. Ön cam kırıldı, bütün herkes camdan dışarı fırladı. Kanala düşen 5-6 kişi vardı. Onları çıkardık, ama Müjde ile Elmas'ı bulamadık."

Fatih KARAÇALI/ADANA,