Ziya Gökalp Mahallesi Şehit Kamil Atalay Sokak'ta oturan Atatürk Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi B.I., iddiaya göre dün sabah annesi ve ablası Konya'ya hastaneye gittikten sonra evde inşaat işçisi babası A.İ.I. ile yanlız kaldı. 3'ü kız 4 çocuk babası A.İ.I., iddiaya göre, kızı B.I.'ya cinsel tacizde bulunmak istedi. Babasının elinden kurtulmak isteyen B.I., mutfağa kaçıp kapıyı örtmek istedi. Bu sırada kolu kapının arasına sıkışan genç kız, babasının zorla içeriye girmesi üzerine eline aldığı bıçağı sırtına saptaladı. Aldığı 4 bıçak darbesiyle kanlar içinde yere yığılan A.İ.I., ilk belirlemelere göre kan kaybı sonucu öldü. 

Arbede sırasında sol elinde kesik oluşan B.I. da, babasının cesedini çarşafa sarıp, bodrum katına indirdi. Daha sonra cesedin üzerine çuvallarla örterek gizlemeye çalıştı. Evden ayrılıp gün boyu sokaklarda dolaşan B.I., Hacı Mutayır Mahallesi'ndeki alışveriş merkezinden de kıyafet aldı. Ardından amcasının oğlu A.I.'yı arayıp, durumu polise bildirdi. Kuzeni A.I. da babası O.I.'ya durumu anlattı. O.I. da kendi evininin karşısındaki kardeşi A.İ.I.'nın evine gitti. Evin bodrum katında kardeşinin cesediyle karşılaşan O.I., polise haber verdi. Genç kız gözaltına alındı. Olayda kullandığı bıçak da alışveriş merkezinin yakınında atılmış halde bulundu.

Gözaltına alınan B.I., polisdeki ilk ifadesinde babası A.İ.I.'nın cinsel tacizde bulunmak istediğini, babasına yalvarmasına rağmen engelleyemediği için bıçakladığını öne sürdüğü ve pişman olduğunu söyledi belirtildi. Derslerinde başarılı ve okulda sessiz bir öğrenci olduğu belirtilen genç kız, yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi.

A.İ.I.'nin Ereğli Devlet Hastanesi Morguna kaldırılan cesedesi ayrıntılı otopsi için Konya'ya gönderildiği belirtildi. 



AA(İA/İD)

-----------------------------

A.İ.I: Ali İhsan Işık