Olay, saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Huri Keskin'in, ilçe merkezindeki sahil bandında gezdirdiği 3 yaşındaki kaniş cinsi 'Herkül' adlı köpeği, yanlarına gelen sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Huri Keskin, sokak köpeğinin ısırdığı köpeğini korumaya çalıştı. Köpeğini kurtarmaya çalışırken sokak köpeğinin el ve kollarından hafif şekilde ısırdığı Huri Keskin, köpeği ile birlikte yakındaki Polisevi'ne sığındı. Saldırgan köpek ise kaçtı. Elindeki peçete ile köpeğinin kanayan bölgesine tampon uygulayan Huri Keskin'e, gelen 112 Acil Servis ekibi, köpeğe ise belediye veterineri müdahale etti.

'KÖPEKLE BOĞUŞTUM, KİMSE YARDIM ETMEDİ'

Huri Keskin, "Köpek birden saldırdı. Boğuştum. Yerlerde süründüm. Bir Allah'ın kulu yardıma gelmedi. Bu konuda belediyeye kaç defa şikâyette bulunduk. Hiç kimse bu köpeklerle ilgilenmiyor. Eşim şimdi gelirse kötü olur. Onun taşımalı silahı var. Köpeği vurur. Ona bari bir şey yapmasın" dedi. Güvenlik kamerasına da yansıyan olayda yaralanan Huri Keskin, Ereğli Devlet Hastanesi, köpeği ise belediyeye veteriner işleri müdürlüğünde tedavi altına alındı. 

POLİS, TABANCA İLE KÖPEĞİN PEŞİNE DÜŞTÜ

Bu sırada polis ekipleri, başka birisine saldırabileceği ihtimaline karşı ellerindeki silahlarla sokak köpeğini caddede takibe aldı. Olay yerine gelen ve eşini kanlar içinde gören 55 yaşındaki İsmet Keskin de belindeki tabancasını çıkararak köpeğin peşine düştü. İsmet Keskin, bir süre bu şekilde köpeği takip ettikten sonra polislerin uyarısı üzerine tabancasını yeniden beline koydu. Polisler, poğaça ve ekmek vererek köpeği sakinleştirmeye çalıştı. Ereğli Devlet Hastanesi'nin yakınındaki ormanlık alana giren köpek, burada Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Köpek, kamyonetle köpek barınağına götürüldü.

Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak, saldırgan köpeği bıranakta tutacaklarını, yaralı kadının durumuyla ilgili rapora göre itlaf veya sahiplendirme yoluna gideceklerini söyledi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.



İÇ(EE/SS)