Toplantıda İstanbul'da 'musluktan akan suyun sağlıksız damacana suyunun daha sağlıklı' algısının artık değişmesi gerektiği belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın "musluktan akan su içilebilir" dediğini hatırlatan Bilge Hapçıoğlu, "Ben musluk suyu içilmesinde her zaman ısrar ediyorum" diyerek kendisinin de musluktan su içtiğini söyledi. Hapçıoğlu, şebeke suyunun temiz olduğunu fakat evlere geldiğinde içme suyu olarak kullanılmadığını, bunun için önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti. Tabip Odası Başkanı Taner Gören, "Benim önerim musluk suyu içmeyi denemek lazım. Ben düşünüyorum" dedi.


Mevhibe Gözcelioğlu ise "Damacana sular musluk suyuna kesinlikle alternatif olmaz. Bu suyun ticaretleştirilmesinin önünü açan bir yapı. Asıl hedefimiz musluktan akan suyu içebilmek. Şuan şebeke suyu ile ilgili analiz raporları paylaşılmıyor" dedi.


SU PETROL KADAR DEĞERLİ OLACAK


Kimya Mühendisleri Odası üyesi Suat Güneş ise Dünya Su Formu'nun artık Türkiye'de yapıldığını ancak buna rağmen Türkiye'nin zengin su kaynaklarına sahip olduğunu söylerken aslında su fakiri bir ülke olduğunu ifade etti. Önümüzde ki günlerde de suyun petrol kadar değerli olacağına değen Güneş, şebeke suyu analiz sonuçlarını öğrenemediklerini, kendilerininde su analizi yapacaklarını ve bunu basınla paylaşacaklarını sözlerine ekledi.