Sivas'ta 12.12.2012 tarihinde evlenmek isteyen 32 çift, Sivas Belediyesi Evlendirme Dairesi'ne başvurup sıra aldı. Saatler 12.12'yi gösterdiğinde ise 23 yaşındaki Betül Torun ve 28 yaşındaki Taha Çiçek çiftinin nikahı kıyıldı. Çiftin nikahını Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp kıyarken, nikah masasının önüne de büyük bir saat konuldu. Çiftin nikah şahitliğini Sivas Eski Belediye Başkanı Sami Aydın yaptı.

Bugün dünyaevine girmek için özen gösterdiklerini belirten Betlül Torun, "Bugün çok özel bir gün. Bu olayda çok önemli bir olay. Biz de bu önemli olay unutulmasın diye bugünü seçtik. Tesadüf değil yani bugünü bekliyorduk. Ama düğünümüz yazın olacak. Özel bir gün olduğu için bize şans geitrmesini umuyorum" dedi. Taha Çiçek ise "100 yılda bir tekkerrür edecek bugünde nikah yapmak mutluluk verdi bize. Bu tarihi almamızın nedeni ise bugünü unutulmaz kılmak" diye konuştu.

EVLENME SAYISI 8 KATINA ÇIKTI

Düğün mevsimi olmamasına rağmen evlendirme memurluklarında yoğunluk yaşandığını belirten evlendirme memuru Muzaffer Güner, "Kış mevsimi olması nedeniyle normalde günde 3-5 nikah kıyıyoruz. Ancak nikah tarihlerini anlamlı ve özel kılmak isteyen bazı çiftler '12.12.2012' tarihini tercih ediyor. Bu tarihin önemi nedeniyle bugün evlenme sayısı 8 katına çıktı" dedi.

TOKAT'TA 12 ÇİFT NİKAH KIYDIRDI

Tokat'ta nikah tarihlerinin özel bir gün olması için '12.12.2012'yi tercih eden çiftler sabah saatlerinden itibaren 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda bulunan Belediye Başkanlığı Evlendirme Memurluğu'na geldi. 24 yaşındaki Emine Yetkin ve 25 yaşındaki Bilal Yılmaz'ın nikahları ise saat 12.12’de kıyıldı. Heyecanlı oldukları gözlenen çifti nikâh törenlerinde yakınları yalnız bırakmadı.

Damat Bilal Yılmaz, tarihi özellikle seçtiklerini söyleyerek, "Çok mutluyuz. Yakınlarımız bizi yalnız bırakmadı çok teşekkür ediyoruz. Bu gün için biz iki ay önce başvurduk" dedi. İlişkilerinin 5 yıl önce başladığını söyleyen Emine Yetkin ise "Evlilik tarihimizi kolay hatırlamamız için bu günü seçtik, çok mutluyuz" diye konuştu.

Diğer yandan, kent merkezinde 12 kişinin nikahının kıyıldığı öğrenildi.



GC,MT(EA/CK)