Sivas'ta sabah saatlerinde ulaşıma açılan Sivas-Malatya karayolunda sıkıntı devam ediyor. Yağdonduran geçidinde aşırı tipi nedeniyle ulaşımda aksaklıklar meydana geldi. Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi bulduğu bölgede, yolda kalan araçlar yüzünden trafik sıkıştı.

Sivas'ta gece boyu kapalı kalan ve karayoluları ekiplerinin yoğun çabasıyla sabah yeniden ulaşıma açılan Sivas-Malatya karayolunda yoğun kış şartları sürücüleri zorluyor. 55'inci kilometrede bulunan Yağdonduran geçidinde etkili olan fırtına ve tipi nedeniyle bölgeye giden sürücüler zor anlar yaşadı. Tipinin etkisini artırması üzerine Ulaş İlçesi'nden Kangal yönüne giden yüksek tonajlı araçların birçoğu yolda kaldı. Karayolları ekipleri bir yandan yol açma çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da halat bağlayarak yolda kalan araçları çekti. Bazı araçların da kar nedeniyle kayarak kaza yaptığı görüldü.

Fırtına ve tipinin etkisi ile görüş uzaklığının zaman zaman 2 metreye kadar düştüğü bölgede yolda kalan araçlar yüzünden öğlen saatlerinde yol yeniden ulaşıma kapandı. Tipi nedeniyle biriken karların boyunun yer yer 3 metreye ulaştığı görüldü. Bölgeye giden araçlar Ulaş İlçesi'nde bekletilmeye başlandı. Yoğun tipinin gün boyu ve gece de devam etmesinin beklendiği açıklandı. Sürücüler, Yağdonduran yokuşunda yolda kalan araçlarına zincir takarak ilerlemeye çalıştı. Polis ekipleri, yolda bekleyen sürücülere zincir uyarısı yaptı.

Sivas-Kayseri karayolu Koyuncu mevkiinde de tipi nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı bildirildi. Diğer şehirlerarası yollarda ise trafiğin normale döndüğü belirtildi.

451 KÖY YOLU KAPANDI

Kar yağışı ve tipinin etkisi nedeni ile kent merkezi ve ilçelere bağlı toplam 451 köy yolu ulaşıma kapandı. Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi. Yağış ve tipi il merkezindeki ilçeler arası yollarda da etkili oldu. Divriği-Arapkir, Suşehri-Şerefiye-Zara, Ulaş-Kangal, Suşehri-Refahiye, Karaçayır- Kurtlapa, Şarkışla- Altınyayla, Ulaş- Gürün, Yıldızeli- Çırçır, Şarkışla-Pınarbaşı, Kangal- Balıklı Kaplıca, Altınyayla- Kangal, Direkli- Bedirli- Hanlı arası yollar ulaşıma kapalı bulunuyor.



Eraydın AYTEKİN-Halife YALÇINKAYA/SİVAS,

EA,HY(EA/CK)