Sahneye Arif Sağ ve Sabahat Akkiraz çıktı. Akkiraz yaptığı konuşmada, Başbakan'ın sürekli camileri gösterdiğini belirterek, "Kusura bakmasın. Bizim yolumuz var. Her yer taksim her yer direniş" dedi.

untitled-1_0.jpg

Akkiraz'dan sonra söz alan Arif Sağ ise, Gezi Direnişi'ne atıfla "Bu çocuklar bize mücadele nasıl edilir gösterdiler" dedi. Sağ, hükümetin toplumu onlar ve bizler diye ayırmaya çalıştığını vurgulayarak "Biz bu lafları yutmuyoruz ve bu gençlerin peşinden gitmeyi bırakmayacağız. Yolları açık olsun" şeklinde konuştu.



Güncelleme: 18:05
Alevi Bektaşi Federasyonu adına Muhterem Aktaş kürsüye çıktı. Aktaş, "ülkenin Yavuz Selim'e değil, aklıselime ihtiyacı var" dedi.

Güncelleme: 18:05
Taksim'de, Ankara'da direnişte olan her yerde halka yardım eden sağlık emekçileri alkışlandı.

TTB ve Taksim Dayanışması adına Osman Öztürk bir konuşma yapıyor.

Öztürk, "20 gündür mücadele veriliyor. 20 günlük saldırılarda ölenler oldu. Taleplerimiz ısrarla görmezlikten geliniyor. Tüm parklar ve meydanlar serbest olsun, kayıplar bulunsun, şiddetin hesabı sorulsun" dedi.


Güncelleme: 17:55
PSAKD Genel Başkanı Kemal Bülbül konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan tek parti, tek din, tek mezhep istiyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Şimdi 'milli birlik' mitingleri düzenliyor. Sen iktidarsın neyi ispatlamaya çalışıyorsun. Bu tek bir şey gösteriyor Erdoğan siyaseti bitmiştir. Köprü projesinde isim tartışılıyor, köprü yapımının doğaya zararlarını unutttuk, köprü istemiyoruz. Müftü önde fatiha okuyorlar. Bu açıkca siyasal islam propogandasıdır. Cumhurbaşkanı iki devlet projesine Pir Sultan ve Hacıbektaş koyacağız diyor. Kabul etmiyoruz. Madem cumhurbaşkanı taleplerimize bu kadar duyarlı. O halde şu taleplerimiz var:

Sivas Üniversitesi'ni adı Pir Sultan Abdal Üniversitesi olsun, Dersim ismi geri verilsin. Dersim'de Seyit Rıza Üniversitesi kurulsun. Kürt, Ermeni, Süryani maddi, manevi zarar görenlerden özür dilensin."

Bülbül, sosyalistleri, Kürtleri, komünistleri, CHP'lileri birleşmeye çağırdı.


Güncelleme: 17:38
Kürsüye THY işçileri çıktı. Grevde olan tüm işçiler selamlanıyor.

Güncelleme: 17:36
AKP'nin Alevi düşmanı politikalarına, saldırılarına tepki gösteren Bülbül, 2 Temmuz'da Sivas'ta Madımak'ta buluşmak üzere diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İstanbul'da tüm PSAKD şubelerinden Sivas'a gitmek için otobüsler kaldırılacağı duyuruldu.


Güncelleme:17:13
Açılış konuşmasında Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş ve Abdullah Cömert unutulmadı. Şimdi PSAKD Genel Başkanı Kemal Bülbül sahneye çıktı.

Güncelleme: 17:07
Miting saygı duruşu ile başladı. Orhan Aydın: "Yalan ve korku yenildi. Buradan geriye dönüş yok. Sivas'ı, Roboski'yi, Reyhanlı'yı, Maraş'ı unutmadık, unutmayacağız. Sivas'ta ateşe verilen canlar için. Eşitlik ve özgürlük için yaşamını yitiren herkes için saygı duruşuna" dedi.

Güncelleme: 17:02
Fotoğraf almak için basın emekçileri kürsüye alındı. Bu sırada Orhan Aydın, "basın emekçisi kardeşlerimiz günlerdir bizimle gaz yiyor, onları hep birlikte alkışlıyoruz" dedi.


Güncelleme: 16:57
Kadıköy'de onbinler hep bir ağızdan "Şeriata, faşizme, karanlığa geçit yok" sloganı atıyor.

Orhan Aydın, "Bu katil geldiği gibi gidecek. Bu meydan kardeşliğin, barışın meydanıdır. Eşitliğin, özgürlüğün meydanıdır. AKP'nin yalanını söndürenlerin meydanıdır. Türklerin, Kürtlerin, Lazların, Gürcülerin tüm halkların meydanıdır. Kardeşlik burada, bu meydandadır" diye konuştu.

Alana gelişler sürüyor.


Güncelleme: 16:51
On binlerce kişi Kadıköy Meydanı'nda buluştu. Alana girişler sürüyor. Alanda sıkça "hükümet istifa", "Madımak'ı unutma, unutturma" sloganları atılıyor. Sahneden kitleye seslenen tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, "Burada bindirilmiş kıtalar taşınan insanlar yok. Başbakan gör burayı" dedi.

img_0057.jpg

img_0065.jpg

img_0074.jpg


Güncelleme: 16:38
Alana girişler sürüyor.

bncrvdgcmaa5ka8.jpg_large.jpg

Güncelleme: 16:35
PSAKD ve TKP alana giriş yaptı.


Güncelleme: 16:20
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin alana girişi sürüyor. On binlerce kişi Kadıköy'de buluşmaya başladı.

Güncelleme: 16:06
Alevi kurumlarının Söğütlüçeşme'de başlayan yürüyüşü sürüyor.

img_0014.jpg

TKP'nin çağrısı ile Altıyol'da buluşmaya başlayan binlerce kişi "Bu halk sana boyun eğmez" diyor. Eylemde sık sık "Sivas'ta yakanlar AKP'yi kuranlar", "Kahrolsun AKP diktatörlüğü", "Her yer Taksim her yer direniş" ve "hükümet istifa" sloganları atılıyor.

img_9997_0.jpg

img_0050.jpg
Fotoğraflar: Neslihan Koçaslan-soL


Güncelleme: 15:55
TKP'nin "boyun eğme" çağrısının ardından binlerce kişi Kadıköy Altıyol'da toplanmaya başladı.

kad-begme1.jpg

Bu arada bazı Alevi kurumları ve yurttaşlar da alana yavaş yavaş gelmeye başladı.


2 Temmuz 1993 yılında Sivas'ta katledilen 35 can için bugün saat 17.00'da Kadıköy Meydanı'nda büyük bir miting gerçekleştirilecek.(sol.org)