Merkez Seyhan İlçesi'nin Barbaros Mahallesi'nde oturan M.D., iddiaya göre bir yıl önce parfüm almaya gittiği işyerinin sahibi Murat Ünverdi ile arkadaş oldu. Arkadaşlıkları aşka dönüşünce Ünverdi genç kızı ailesinden istetti. Ancak bu isteği geri çeviren aile, kızlarını amcasının oğlu 23 yaşındaki Müslüm D. ile evlendirmeye karar verdi. Kuzeni ile evlenmek istemeyen M.D., pazartesi günü sevgilisi Murat Ünverdi ile kaçtı.

Kızının kaçtığını öğrenen baba 53 yaşındaki Abdulcelil D., oğlu 19 yaşındaki Muhammet D. ve yeğeni Müslüm D. ile birlikte dün saat 16.00 sıralarında Murat Ünverdi'nin evini bastı. Çıkan kavgada kalbinden bıçaklanan Murat Ünverdi olay yerinde öldü. Şüpheliler Abdulcelil D., Muhammet D. ile Müslüm D. gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınan baba Abdulcelil D., amaçlarının kimseyi öldürmek olmadığını ileri sürerek, "Kızımızı kaçırdılar, geri almak için gitmiştik, bize saldırdılar. Kavgada yeğenim Müslüm, kendini korumak için bıçak çekti. Bıçak kalbine saplanmış, istemeden oldu. Maksadımız öldürmek değildi" diyerek kendini savundu.

Murat Ünverdi'nin kızıyla ilişkiye girmiş olabileceğini de ileri süren Abdulcelil D., "Namusumuzu kirletti. O namussuz kadının muayeneden geçirilmesini istiyorum" diyerek M.D.'ye bekaret testi yapılmasını istedi. 3 şüphelinin polisteki sorgusu sürüyor.

AĞABEY GİBİ GÖRÜYORUM

Olayla ilgili bilgisi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen M.D., avukat eşliğinde verdiği ifadesinde şunları söyledi:

"Ben Murat Ünverdi'yi seviyordum. Beni istediler, babam da yaşımın küçük olduğunu söyleyerek reddetti. Ama bir süre sonra talip olan amcamın oğlu Müslüm ile evlendirmek istedi. Ben Müslüm'ü ağabeyim gibi gördüm, istemiyordum. Murat'a kaçtım. Onlar da yerimi öğrenmişler, eve baskın düzenlediler, kavga çıktı. Murat'ı bıçaklayarak öldürdüler."

'AİLEM BENİ ÖLDÜRÜR'

Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından ailesine teslim edilmek istenen M.D., polise, "Beni aileme teslim etmeyin. Onlar benim namussuz olduğumu söyleyecekler. Evde 3 kardeşim daha var. Öldürürler, ölmek istemiyorum. Aileme gitmek istemiyorum" diye yalvardı. Genç kızın talebi üzerine bilgi verilen Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla M.D., İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı kadın sığınma evine yerleştirdi.



FK(OA/COŞ)



---------

D.: Dağ