Afyonkarahisar'ın Ataköy Kışlacık Köyü'nde konuşlu 500. İstihkam Ana Komutanlığı Deposu'nda dün meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden 27 yaşındaki makine mühendisi Burak Umut Gedik’in İstanbul’daki evine acı haber ulaştı. Usta birliğine 3 gün önce teslim olduğu belirtilen Gedik’in Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik’in yeğeni olduğu öğrenildi.


İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü mezunu Burak Umut Gedik, kısa dönem askerliğinin acemi eğitimini Samsun’da tamamladı. Geçtiğimiz Cuma günü yemin töreni yapılan Gedik, annesi Arife ve kız kardeşi Arzu Gedik ile birlikte yaşadığı Beşiktaş’taki evine geldi. Gedik, ailesiyle kısa bir süre hasret giderdikten sonra Pazar günü Afyonkarahisar’daki usta birliğine teslim oldu. Ancak Gedik, dün usta birliğinin 3'üncü gününde Ataköy Kışlacık Köyü'nde konuşlu 500. İstihkam Ana Komutanlığı Deposu'nda meydana gelen patlamada 24 askerle birlikte şehit oldu. Gedik’in şehit olduğu acı haber öğlen saatlerinde İstanbul’daki evine ulaştı. Babası İbrahim’i 5 yıl önce kaybeden Gedik’in annesi ve kız kardeşi yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durabildi. Gedik’in Beşiktaş Şair Nedim Caddesi 42 numaradaki evine 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Okul arkadaşları ve yakınları taziyede bulunmak için eve geldi.


Öte yandan Burak Umut Gedik’in bazı yakınları basın mensuplarının görüntü almasını istemedi. Bu arada şehit evinin bulunduğu caddeye Beşiktaş Belediyesi tarafından Türk bayrakları asıldı. Henüz 1 aylık asker olan ve usta birliğine 3 gün önce teslim olan Gedik’in Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik’in yeğeni olduğu öğrenildi.