Sapanca ilçesine turizm açısından büyük katkı sağlayan Sapanca Gölü kenarında ilçe belediyesinin yaptırttığı 3 kilometrelik sahil yürüyüş yolunun açılışına Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Kaymakakamı Osman Sarı, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu ile il ve ilçe protokolünün yanı sıra vatandaşlar katıldı. 

Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle halk yürüyüşünün de gerçekleştirildiği açılışta konuşan Vali Mustafa Büyük, bu düzenlemenin Sapanca'ya ayrı bir değer kazandırdığını söyledi. Belediye Başkanı Başkan Uslu ise  Sapanca’nın geleceği için başlattıkları projeleri hayata geçirdiklerini ifade ederek, "İlçemizde yetişen meyve ağaçlarından oluşturulan meyve bahçesiyle, 700’ü çınar, 15 binden fazla fidan çeşidiyle ve gölümüzün eşsiz güzelliği eşliğinde halkımız yeni bir yaşam alanına kavuşmuş oldu. Bizler spor yapan sağlıklı bireylerin, sağlıklı bir toplumun temelini oluşturduğunun bilincindeyiz" dedi.

Protokol ve açılışa katılan yüzlerce vatandaş, yürüyüş yolunda toplu halde halk yürüyüş yaptı. Törene spor kıyafetleriyle katılan Vali Mustafa Büyük ve protokol, vatandaşlarla birlikte yolun çevresine konulan spor aletlerinde spor yaptılar.



ST(MB/AK)