Bozova'da dün öğleden sonra etkisini gösteren sağanak yağmur, sel felaketine döndü. Sele hazırlıksız yakalananlar, mahsur kaldıkları tarlalarda ve yolda ilerleyemeyen araçlarından iş makineleri ve traktörlerle kurtarıldı. Kent merkezinde de etkili olan sel, Bozova'nın çok sayıda köyünde hasara yol açtı.

SÖZ KESMEYE GİDERKEN ÖLDÜLER

Bozova'nın Atgüden Köyü'nde yaşayan Mehmet Şükrü Aslan, dün öğleden sonra otomobiline eşi Meliha ve bazı akrabalarını alarak bir akrabalarının söz kesme törenine katılmak üzere Sinekli Köyü'ne doğru yola çıktı. Sinekli Köyü yakınlarında aniden bastıran yağış nedeniyle su içerisinde kalan otomobil arızalandı. Yükselen sel sularının içeri dolmaya başlaması üzerine otomobilde bulunan sürücünün eşi Meliha Aslan, akrabası Rahime Aslan ve diğer 2 kadın güvenli bir alana gitmek istedi. Adı öğrenilemeyen 2 kadın ile sürücü kurtulurken, hareket edemeyen Meliha Aslan ile Rahime Aslan, yakında bulunan bir ağaca tutundu.

Yaklaşık bir saat süren bekleyişin ardından dayanamayarak ağacı bırakan Meliha ve Rahime Aslan, sulara kapılarak gözden kayboldu. Bu sırada suların arasında kalan çok sayıda kişi, traktörlerle kurtarıldı. Suda kaybolan 11 çocuk annesi 62 yaşındaki Meliha Aslan'ın cesedi, dün akşam saatlerinde köylüler tarafından bulundu.

Sabah saatlerinde suların çekilmesinin ardından Rahime Aslan'ın cesedi de kaybolduğu yerin yakınlarında bulundu ve Bozova Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Hastane bahçesinde siniri krizi geçiren genç kızın yakınları, saatlerce suda kurtarılmayı beklemelerine rağmen yardım gelmediği iddiasında bulundu. Morg önünde gözyaşı döküp, sinir krizi geçirerek fenalaşan 2 kişi sedye ile acil servise götürülerek tedavi edildi.

SELDE ÖLENLERİN SAYISI 3 OLDU

Bozova'da cesedine ulaşılan 2 kişinin ölüm haberiyle birlikte; Şanlıurfa'da son 2 gün içerisinde sel felaketine kurban gidenlerin sayısı 3'e yükseldi. Harran'da bayramın ilk günü otomobili ile sel sularına kapıldıktan bir gün sonra cesedi bulunan Ahmet Çakır'ın ardından akraba olan Meliha ve Rahime Aslan'ın ölümleri kentte sel felaketinde ölenlerin sayısını 3'e çıkarttı.

Ahmet Çakır'dan sonra sel kurbanı Arslan Ailesi'nin fertlerinden dün akşam cesedi bulunan Meliha Aslan'ın cenazesi, bugün Çakmaklı Köyü'nde yakınları tarafından göz yaşlarıyla toprağa verildi.

TARIM ARAZİLERİ SULAR ALTINDA

Dün etkili olan sel felaketi Bozova'nın birçok köyünde hasara yol açtı. Onlarca evin kısmen yıkılmasına neden olan sel, birçok köy yolunun kapanmasına ve bazı yollarda asfaltı söktü. Ulaşımın güçlükle sağlandığı ilçede, ekili tarım arazileri de sular altında kaldı. Ağaçların suların içerisinde kaldığı köylerde, birçok ekili arazi çamurla kaplandı.

MEZARLIK TAHRİP OLDU

Sel; Bozova'nın Akmağara Köyü'nde tarım arazilerinin yanı sıra mezarlıkta da tahribata yol açtı. Yerinden sökülen onlarca mezar taşları, sabah saatlerinde suların çekilmesinin ardından köylüler tarafından onarıldı. Sel sularının bir metreyi bulduğunu ve onlarca kişinin ölümden döndüğünü iddia eden Akmağara Köyü sakinleri, yardımın geç ulaştığını iddia edip; halen köye elektrik verilmediğini kaydetti.

SEL GİTTİ SİS GELDİ

Bozova'da sabahın ilk ışıklarıyla suların buharlaşması nedeniyle yoğun sis bulutu oluştu. Bazı yerlerde görüş uzaklığının 20 metreye düştüğü Bozova'da, sürücüler zor anlar yaşadı.



(HK/BT)