Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek 2023 hedeflerini anlattı. Samsun’un Türkiye’de birçok ile nasip olmayan önemli değerleri ve potansiyellere sahip olduğunu söyleyen Vali Aksoy, "Samsun doğal ve arkeolojik değerleri, turizmdeki önemli potansiyelleri, lojistik sektöründeki avantajları, tarımsal alandaki potansiyelleri ile ülkemizin nadir kentlerinden birisidir" diye konuştu. Samsun’un 'Sağlık Kenti Samsun' kavramı içerisinde kendisini bu alanda geliştirmeye çalıştığını dile getiren Vali Aksoy, "Medikal el aletleri üretiminde de Samsun bir kümelenme merkezidir. Medikal el aletleri üzerine kümelenme faaliyetli adına önemli çalışmalar gerçekleştirilmektedir" dedi.

"SPOR KENTİ OLACAK"

Son yıllarda Samsun’a çok önemli spor yatırımları yapıldığına da dikkat çeken Vali Aksoy, "Stadyum, olimpik yüzme havuzu, spor salonları ile gerçekten Samsun ilçeleri ile birlikte spor alt yapısında çok önemli bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirilmektedir. Şu an Samsun'da 7 bin 500 kişilik bir spor salonu kısa zamanda tamamlanacaktır. İlkadım İlçesi’nde 2 bin 222 kişilik bir diğer spor salonunu inşaatı devam etmektedir. Çarşamba'da, Bafra'da, Atakum'da gençlik merkezleriyle vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya devam edilecektir" diye konuştu.

"ULUSAL VE ULUSLARARASI SPOR MÜSABAKALARINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ"

Bu yatırımların tamamlanmasıyla Samsun’un bir spor kenti olacağını dile getiren Vali Hüseyin Aksoy, "İlimiz birçok ulusal ve uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapacaktır. Samsun bir tarım kenti, turizm kenti ve sağlık kenti olarak kendisini görüyor. Bu kavramlara ticaret kenti kavramının da yanında, önümüzdeki süreçte artık son yıllarda çok önemli bir yatırım alarak kendisini öne çıkardığı spor kenti olma yolunda da önemli mesafeler alıyor. Samsun bu anlamda kendisini Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri haline getirmek için gayret göstermektedir" dedi.

"2023 HEDEFİ GELİŞMİŞ İLK 10 KENTTEN BİRİ OLMAK"

Vali Aksoy sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye 2023 yılında dünyanın ilk on ekonomisi arasında yer almayı kendisine hedef olarak belirledi. Samsun Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılında ülkemizin gelişmiş ilk on kenti arasında yer almalıdır. Bu hedefi gerçekleştirme adına bütün kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği içerisinde çalışmaktayız. Her alanda Samsun Türkiye’nin ilk on kenti arasında yer almalıdır."



YK(MS/AK)