Olay dün akşam saatlerinde merkez Palandöken İlçesi'ne bağlı Maksutefendi Mahallesi'nde meydana geldi. Kiraladıkları otomobille av malzemesi satan bir iş yerini soyan İ.C., K.D., M.A. ve M.B. kaçtı. Güvenlik kamera görüntülerini izleyen polis, şüphelilerin kullandığı 25 LV 742 beyaz renkli otomobili MOBESE kameralarından takibe aldı.

POLİS-HIRSIZ KOVALAMACASI

Şüphelilerin kent merkezinde aynı otomobille dolaştığı tespit edilerek, ekipler uyarıldı. Şüphelilerle polis arasında kovalamaca başladı. Kars karayolu üzerindeki Maksutefendi Mahallesi'ne girerek izlerini kaybettirmek isteyen şüphelileri, girdikler bir çıkmaz sokakta içinde çaldıkları av malzemelerinin de bulunduğu otomobilden inip yaya olarak kaçmaya çalıştı.

ÇIKMAZ SOKAK

Şüphelileri evinin önünden geçerken gören, polis noktasında sivil koruma Hakkı Akyüz, 'Ne yapıyorsunuz?' diye sordu, yanıt alamayınca müdahale edip durdurdu. Daha önce karakol bekçisi olan ve halen sivil koruma olarak Gölbaşı Polis Merkezi'ne bağlı Sanayi Noktası'nda görev yapan Hakkı Akyüz, kaçmak için yeniden otomobile yönelen şüphelileri engelledi.

İzinli olduğu için tesadüfen o sırada evinde olduğunu söyleyen Hakkı Akyüz, peşlerinden gelen polislerle birlikte 4 şüpheliyi de kıskıvrak yakaladı.

OTOMOBİLİN ALTINDA ESRAR

Bu arada gözaltına alınan şüphelilerin için çaldıkları av malzemelerini bıraktıkları otomobilinin altında küçük bir paket halinde esrar da bulundu. Şüphelilerin çevreye uyuşturucu madde saklamış olabileceği ihtimali üzerine polis, çöp kutularını ve duvar diplerini didik didik aradı. Aramalara sonucu herhangi bir şey bulunamadı.

Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.



Tİ(KS/AK)