Arkent Gençlik ve Spor Kulübü ev sahipliğinde Gömeç’de düzenlenen Pegasus Windsurf Ligi 3’üncü Ayak Yarışları’na İstanbul, İzmir, Muğla, Zonguldak, Trabzon ve Çanakkale’den 14 kulübü temsilen 53 erkek, 13’ü kadın toplam 66 sporcu katıldı. Gömeç’de erkekler ve kadınlar kategorilerinde yapılan iki yarış serisiyle ligde toplam beş yarış sonucu belirlendi.

Kadınlarda Lena Aylin Erdil 4.1 puanla liderliğini sürdürürken, ikinci 5.4 puanla Çağla Kubat, üçüncü 14 puanla Fulya Ünlü oldu.

Erkekler kategorisinde Ertuğrul İçingir 8.1 puanla lider, Emirhan Kolburan 12.7 puanla ikinci, Ege Şefik Kurt 31.7 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Gömeç yarışlarında kategorilerinde en iyi performansı gösteren sporculara Arkent Gençlik ve Spor Kulubü tarafından Altın Karma ödülleri verildi. Ödül törenine Burhaniye Kaymakamı ve Gömeç Kaymakam Vekili Ali Uslanmaz, Arkent Gençlik Spor Kulubü Başkanı Turan Nurcan ve yarışma sponsorlarından Öz-Em Zeytinyağları sahibi Mahir Manisalı katıldı.

'3'üncü Ayak Gömeç Yarışları Altın Karması' şu sporculardan oluştu:

Kadınlar kategorisinde, Çağla Kubat; İstanbul Ferdi Genç Bayan Katagorisi’nde Dilara Uralp; Çeşmealtı Rüzgar Sörfü ve Yelken Kulübü Erkek Katagosi’nde, Ertuğrul İçingir; Fenerbahçe Spor Kulubü Yelken Şubesi Genç Erkek Katagorisi’nde, Can Göv; Çeşmealtı Rüzgar Sörfü ve Yelken Kulübü Master Katagorisi’nde Ali Sinan Gerzile.

Türkiye Yelken Federasyonu Kurumsal İletişim Direktörü Gülden Aktuğan, bu yıl üç ayaktan oluşan Ege Açıkdeniz Yat Kulübü Pegasus Windsurf Ligi’nde yarışların 12 Ağustos'ta İstanbul'da yapılacak erkek, kadın, genç erkek, genç bayan ve master kategorilerinde son bulacağını söyledi. Gülden Aktuğan, "İstanbul’daki yarışların ardından Türkiye şampiyonları belirlenecek. Burada gördüğümüz ilgiden çok memnun olduk. Gelecek yıl, şampiyonanın bir ayağını yine burada yapmak istiyoruz" dedi.

Yarışların Altın Karması’nda liderliğini sürdüren ünlü manken Çağla Kubat da yarışmalarda en iyi dereceyi yapmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.



AE(İÖ/CK)