Haluk ATALAY/İSTANBUL, TUZLA tersaneler bölgesindeki Ada Denizcilik ve Tersane İşletmeciliği’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Ali Sağdıç ile Recep Özdal için cenaze töreni düzenlendi. Ali Sağdıç'ın cenazesi Şeyhli Mezarlığı'nda toprağa verilirken, Recep Özdal’ın cenazesinin ise memleketi Karabük’e gönderildi.


Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin tamamlanmasının ardından iki işçinin cenazeleri, bugün ikindi vakti Pendik Kaynarca Merkez Camii’ne getirildi. Cenazeye Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği, Ada Tersanesi Çalışanları ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın çelenk gönderdiği dikkat çekti.

Cenazeye, ölen işçilerin yakınlarının yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı kılındığı sırada ölen işçilerin yakınlarından bazılarının ayakta durmakta hayli zorlandığı ve gözyaşlarını tutamadığı dikkat çekti.

Namazın ardından Ali Sağdıç’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Şeyhli Mezarlığı’na götürüldü. Recep Özdal’ın cenazesi ise memleketi Karabük’e gönderildi. Özdal'ın cenazesi, Safranbolu Merkez Mezarlığı’na defnedilecek.


HA (MK) (FOTOĞRAF)