DEGİAD Başkanı Sadık Emre Çaputçu, Denizli’nin en önemli hazinelerinden olan Pamukkale’nin yapılan atama nedeniyle gündeme gelmesine üzüldüğünü ifade etti. Türkiye'de turizm alanında lisans eğitimi veren pek çok fakülte ve yüksekokul bulunduğunu dile getiren Çaputçu, yazılı açıklamasında turizme etkisi olabilecek mevkilere, yetişmiş kişilerin atanması gerektiğini vurguladı.

Eski imam Mustafa Uçar’ın, Pamukkale’ye İşletme Müdürü olarak atanmasının bir duyarsızlık olduğu ve Denizli’ye kötülük etmekten başka bir sonucunun olmayacağını savunan Çaputçu, şunları söyledi:

“İşletme Müdürü olarak atanan sayın Uçar’ın din görevlisi olması veya özel idare çalışanı olmasının ötesinde, itirazımız ve isyanımız, turizm konusunda bir ihtisası olmaması noktasındadır. Ne var ki, elbette bir din görevlisinin, Diyanet İşlerine bağlı makam ve mevkilerde halka çok daha yararlı hizmetler üreteceği de tartışılmayacak bir gerçektir. Nihayet, derinlemesine düşünülmeden yapıldığı aşikar olan bu atamada, milletvekilliği yakınlığının söz konusu olması da ayrı bir talihsizliktir.”

VEKİLE DE KÖTÜLÜK YAPILDI

Sadık Emre Çaputçu, atamayı yapan zihniyetin, Ak Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar’a da kötülük yaptığını ve töhmet altında bıraktığını kaydedip, “Liyakat esasından ziyade sadakat esasına dayanarak atama yapan zihniyetin Milletvekili Bilal Uçar’a ne denli kötülük yaptığı, nasıl töhmet altında bıraktığı da ayrı bir sonuçtur. Zira sayın Bilal Uçar’ın turizmin ihtisas alanı olduğunu, Pamukkale’nin Denizli için ne denli önemi olduğunu, atamalarda asıl olanın verimlilik olması gerektiğini bilebilecek kudrette ve yetkinlikte, aydın ve basiretli bir hukukçudur. Bu sebeple bizce bu durum milletvekilimizin de içine sinmemiştir" dedi.

Çaputçu, savunulacak bir yanı olmayan bu atamadan dönülmesi gerektiğine işaret ederek, "Bu yanlışlıktan dönülmüyorsa, Pamukkale konusundaki sorunların bundan sonraki vebali bu atamayı uygun görenlerin olacaktır” diye konuştu.