Son 30 yılın en çetin kışını geçiren Ovacık'ta iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle hayat yine durma nokta geldi. İlçe merkezinde kar kalınlığı 3 metreyi bulurken 100 haneli Yeşilyazı Köyü'nde kar kalınlığı 4 metreyi aştı. Yeşilyazı Köyü'nde birçok ev tamamen kara gömülürken, vatandaşlar evlerine açılan küçük tünellerden ancak girebiliyorlar. Köydeki evlerin tamamı kar altında kalarak, görünmez hale geldi.

Yeşilyazı Köyü'nde bulunan ve 230 öğrencinin eğitim gördüğü Hoca Ahmet Yesevi YİBO'da öğrenciler adeta kar altında eğitim görüyor.

İki katlı bina kara gömülürken, özellikle birinci katlarındaki pencereler ile ikince katın birçok penceresi karla kapandığı için öğrenciler pencereleri kapalı dersliklerde ders görmek zorunda kalıyor. Öğrencilerin açılan tünellerden girebildiği okulun yöneticileri, yetkililerden karla mücadelede yardım istedi.

Öğrencilerinden Yusuf Eren, okulun tamamen kara gömüldüğünü belirterek, "Okulumuz tamamen kara gömülmüş durumda. Hiç bir kurum gelip, bahçedeki ve bina etrafındaki karları temizlemedi. Dersliklerimizin pencereleri ikinci kata kadar tamamen kapalı, kar kapatmış durumda. Pencereleri açamıyoruz, sınıfları havalandıramıyoruz ve sağlıksız koşullardayız. elektrik sürekli açık yoksa ders bile göremiyoruz. Elektrik kesilince ders yapmak mümkün değil. Belediye ve özel idareden rica ediyoruz bir an önce bu karları temizlesinler. Biz çok zor durumdayız öğretmenlerimizle birlikte" dedi.

Yeşilyazı Köyü sakinleri, hayvan yemlerinin tükendiğini artık büyük ve küçükbaş hayvanlarına yem bulmakta sıkıntı çektiklerini söyledi. Ağaçların kurumuş dallarını kopararak hayvanlara yedirdiklerini anlatan köylüler, yetkililerden bu konuda da yardım istedi.

Okulun bahçesinde bulunan ve yaklaşık 12 metre yüksek olan kapalı spor salonu bile büyük ölçüde karlara gömülmüş durumda bulunuyor.

Ovacık ilçe merkezinin hemen girişinde bulunan özellikle bahar ve yaz aylarında yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda yerli ve yabancı turistin gelerek konakladığı kamping alanı ve diğer tesislerin tamamen kara gömülmesi nedeniyle zorunlu olarak kapatıldı. Tesis alanında bulunan bütün binalar kara gömüldüğü, hareket alanı bulunmadığı için tesis sahibi karların erimesi ile tesisi ancak açabileceğini ve 4 aydır tesisini mecburen kapattığını belirtti.

Tesis çalışanı Erkan Kocamış da tesisin 4 aydan beri kapalı olması nedeniyle kendisi gibi bir çok gencin işsiz durumda beklemek zorunda kaldığını söyledi.

Bu arada ilçe halkı da özelikle hayvanlarına yiyecek bulma konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.


FD(GG/AAA) (FOTOĞRAF)