Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri oto hırsızlarına yönelik yaptığı projeli operasyonda iki ay süren teknik ve fiziki takibin ardından önceki gün operasyon düzenlendi. 5 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen operasyonda 2'si kadın 12 kişi gözaltına alındı. Zanlıların Kartal ve Pendik’te kullandıkları tamirhanelere yapılan baskında onlarca çalıntı otomobil parçası ele geçirildi.


Oto Hırsızlığı Büro Amirliği'nde sorgulanan zanlıların iş makinesi, kamyon ve kamyonetleri çaldıkları, bunlara sahte belgeler düzenleyerek başka illerde pazarladıkları öğrenildi. Zanlıların ayrıca çaldıkları otomobilleri tamirhanelerde yedek parça haline getirdikleri ve pazarladıkları belirtildi. Polis zanlılarla birlikte ikisi parçalanmış halde 29 otomobil ele geçirdi.


Yetkililer çete lideri Yılmaz E.'nin (45) çete üyesi 4 kişi ile birlikte iki hafta önce yakalandığı ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandıkları belirtti. Öte yandan dedektifler iki ay süren takip sırasında zanlıların çaldıkları araçları başka illere gönderirken şüphe çekmemek için çekiciler kullandıklarını tespit etti. Bu sayede arızalı otomobil görüntüsündeki araçların tranferinin sağlandığı öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.