Etkinliğe katılan Kırıkkale Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge, 1956 yılından itibaren bugünün Dünya Süt Günü olarak kutlandığını belirtirken, "Ülkemizde de 1986 yılında başlatılan bu uygulama kapsamında sütün faydalarını anlatıp, bu konuda farkındalık yaratmak, duyarlılığı yükseltmek için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Çocuklarımıza sütün faydalarınıı anlatmak ve içmeye teşvik etmek amacıyla bu örnek uygulama önümüzdeki yıllarda da devam edecek" dedi.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

Öğrenciler, sabahın ilk dersinde kahvaltılıkları ile birlikte dağıtılan sütleri içerken, sütün önemini anlatan Tarım İl Müdürü Ekrem Şener, şöyle konuştu:

"Beslenme değerinin çok yüksek olması, ihtiyaç duyulan besin maddelerinin büyük bir çoğunluğunu içermesi nedeniyle süt ve süt ürünleri dünyanın en iyi besinleri olarak kabul edilmiştir. Dengeli bir beslenmede süt ve ürünleri önemli bir yer tutar. Bu nedenle, Uluslararası Sütçülük Federasyonu'na üye bütün ülkelerde 1956 yılından beri 21 Mayıs 'Dünya Süt Günü' olarak kutlanmaktadır. Bu kutlama ülkemizde ise 1986 yılından beri yapılmaktadır"