Has Parti genel merkezindeki buluşmada, Mısırlı heyette Mısır Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Rıza Fehmi, Arap İlişkileri Komisyonu Başkanı Hazım Faruk, Kültür Komisyonu Başkanı Fethi Şihab, Adalet ve Hürriyet Partisi Parlamento Grup Başkanı Hüseyin İbrahim ve Nur Partisi Grup Başkanı Abdullah Abdulaziz Bedran yer aldı. Kurtulmuş, görüşmede Mısır’da ilk kez demokratik seçimlerle göreve gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi tebrik ederken, Mısır’ın yeni dönemi için iyi dileklerini iletti. Kurtulmuş, ayrıca Mısır'ın Arap dünyasının aklı olduğunu ifade ederek, şimdi bu aklın kendine geri döndüğünü söyledi.

Mısırlı heyet ise Mısır’da şu an en büyük sıkıntının ekonomide yaşandığını belirtti. Türkiye ile ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkilerin daha fazla geliştirilmesinin Mısır’ın faydasına olacağını ifade eden heyet üyeleri, Türkiye’nin tecrübesinden yararlanmanın önemli olduğunu da kaydetti.

Has Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, Türkiye ve Mısır’ın bölgenin önemli iki ülkesi olduğunu, iki ülkede de halk iradelerinin yönetimlere yansıdığını görmenin kendilerini mutlu ettiğini, bu sürecin devamının bölge ve bütün İslam dünyası için oldukça önemli olduğunu dile getirdi.


(BY/AK)