Türk birliği, Türk Bikers, Türk Tugayı, Anatolian Tigers, Anadolu Kaplanları gibi motosiklet klüplerine üye yaklaşık 200 motosiklet kullanıcısı yaşanan terör olaylarını protesto etmek için Edirnekapı Şehitliği’ne ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında şehitler için dua okuyan grup, saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okudu. Hakkari Dağlıca’da çıkan çatışmada şehit olan 8 askerin adını okuyan grup hep bir ağızdan "Burada" diye bağırdı. Yapılan ziyaretle ilgili konuşan motosiklet kulüplerinin temsilcileri, terör olayları devam ettiği sürece protesto etmeye devam edeceklerini belirtti.

"KANAL DEĞİŞTİRİP DİZİ İZLEMEK DUYARSIZLIKTIR"

2010 yılında saygı sürüşü gerçekleştirdiklerini belirten Zafer Fatih Özhan, “O yıl da tepkimizi dile getirmiştik. Yıl 2012, 8 tane şehit var. Bu şehitlere sahip çıkmamız gerekiyor bütün millet olarak. Biz her şehit verildiğinde tepkimizi dile getiriyoruz. Bu hassasiyeti bütün Türk milletinden bekliyoruz. Eğer siz şehit haberi aldığınızda kanal değiştirip dizi izlemeye devam ederseniz bu duyarsızlıktır. Ve bu bulaşıcıdır" diye konuştu.

Şehitlerimiz olduğu sürece protestoya devam edeceklerini belirten Tolga Doğan ise "Sesimizi hiçbir zaman susturmayacağız. Motorumuzla olsun, kornamızla olsun, kendimizle olsun, her zaman burada olduğumuzu, şehitlerimizin arkasında olduğumuzu, anlatmaya çalışacağız" dedi.

"HÜKÜMETİ İSTAFAYA ÇAĞIRIYORUM"

Türk Tugayı motosiklet kulübünü temsil ettiğini söyleyen Benan Büyükanıt ise “PKK dağdan inip geçici mahkemelerle serbest bırakılırken kahraman komutanlarımızın sahte delillerle hala içerde olmasını şiddetle protesto ediyorum ve hükümeti istifaya davet ediyorum" diye konuştu.

Gözyaşlarını tutamayan sanatçı Deniz Aykanat ise “Şu anda huşu içindeyim. Çok mutluyum. Yani burada olmaktan çok mutluyum. Allah ailelerine sabır versin. Gerçekten çok zor. Ne diyebilirim ki? Ailelerine dostlarına Allah’tan sabır diliyorum. Bir vatandaş olarak görevimi yapmak istedim. Duamı ettim o kadar" dedi. Anma töreninin ardından grup motosikletlerine binerek şehitlikten ayrıldı.