Barbaros Kutlutaş İlköğretim Okulu'ndaki 2 özel eğitim sınıfında toplam 14 öğrenci eğitim görüyor. Bu yıl 8'inci sınıfa devam eden 3 öğrenci, okuldan mezun oldu. Öğrenciler için okulun salonunda veda programı yapıldı. Hazırladıkları şiirleri okuyup, tiyatro oyunlarını sergileyen zihinsel engelli öğrenciler, performanslarıyla alkışlandı.

Velilerin de katıldığı etkinlikte konuşan özel eğitim sınıfı öğretmenlerinden Emine Yüksel Yılmazer, özel eğitimde çalışmanın zorluğuna dikkat çekti. Öğrencilerin eğitimi için emek verdiklerini anlatan Yılmazer, "Sonunda onların bir şeyler yapabildiğini görmek, bir şeyler öğrendiğini görmek çok güzel bir şey. Biz bunu başardık. Bu yüzden mutluyuz" dedi.

Özel eğitim sınıfı öğretmeni Pınar Üstündağ da "Bugün öğrencilerimizin mezun olduğunu görmek çok güzel bizim için. Onlara çok şeyler kattığımızı düşünüyorum. Kendilerine olan güvenleri arttı. Toplumsallaştılar. Okuma yazmayı öğrendiler. Onların hayata faklı gözle bakmalarını sağlamış olmak, gözlerindeki pırıltıyı almak bizi gururlandırdı" diye konuştu.



EÇ(EE/CK)