Seferihisar Belediyesi’nin de katkı sağladığı törende, 3’ü de CHP’li olan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca ile Kaş Makmarin Genel Müdürü Tuncay Özses ve Suntopia Hotels Seven Seas Imperial Genel Müdürü Şule Billur 'Mavi Bayrak' ödülüne layık görüldü.

Törende konuşan İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, kent sahillerinde mavi bayraklı plaj sayısını arttırmak için çalıştıklarını belirtti. Bir yandan mavi bayraklı plaj sayısını artırırken bir yandan da eskilerini denetlediklerine dikkati çeken Tunçsu, "İzmir’in her plajının mavi bayraklı seviyeye ulaşması için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Seferihisar Kaymakamı Şakir Erden de göreve geldiklerinde ilçede mavi bayraklı plaj olmadığını hatırlattı. Erden, "Şimdi, 6 plajımız mavi bayrak sahibi oldu. Seferihisar’ın denizinin temizliği biliniyordu. Şimdi plajları da temiz ve bakımlı" diye konuştu.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise 3 yılda 6 plaja mavi bayrak kazandırdıklarını belirtti. Soyer, "Bu ödülleri, mavi bayrakları almak kadar bu denizi, plajı temiz tutmaya yani korumaya daha çok gayret ediyoruz. 17 kilometrelik sahili olan bir ilçenin belediye başkanı olarak Seferihisar’ı baştan sona mavi bayrak sahibi yapmak ve korumak için çalışmaya devam edeceğim" dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Erden, Vali Yardımcısı Tunçsu’nun 'Mavi Bayrak' ödüllerini dağıttı. Daha sonra törene katılanlar, hep birlikte Akarca Plajı’na mavi bayrak çekti.

15 gün ara ile sezon süresince yapılan deniz suyu analizleri AB standartlarında olan, ihtiyaç duyulan gerekli olanaklara sahip plaj, marina ve yatlara 1 yıl süre ile verilen 'Mavi Bayrak' ödüllerini bu yıl 355 plaj, 19 marina ve 13 yat almaya hak kazandı.