Manavgat İlçesi'nde geçen çarşamba gününden beri etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Naras Çayı’ndan gelen sel suları Manavgat Irmağı’nda su seviyesinin yükselmesine neden oldu. Irmağın yükselmesiyle birlikte ırmak kenarı seviyesindeki bazı işyerlerini su bastı. Suyun yükselmesiyle birlikte Manavgat Şelalesi'ndeki seyir terasları tamamen sular altında kalırken, restoranın bulunduğu binayı da su bastı.

Naras Çayı’nın getirdiği sel suları nedeniyle Dikmen Köyü'ne giden yol kısmen kapanırken, dere kenarındaki tarım arazileri ve narenciye bahçeleri de su altında kaldı. Irmak kenarındaki balık çiftlikleri de büyük zarar gördü.

BARAJ KAPAKLARI KAPATILDI

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Irmağı'nda saniyede 800 metreküp su geçtiğini, önlem amacıyla Manavgat Barajı ve Oymapınar Barajı'nın kapaklarını kapattıklarını söyledi. Bazı işyerlerine kısmen sel sularının girdiğine değinen Bulgurlu, "Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre bölgemizde son 24 saatte metrekareye 64 kilogram yağış düştü. Manavgat’ta önümüzdeki 24 saat içerisinde ise metrekareye 40 kilogram daha yağış düşmesi bekleniyor. Bundan sonra yoğun bir yağış olmayacağı için Manavgat’ta da yağmurdan dolayı bir zarar meydana gelmeyecektir" diye konuştu.