22 Şubat 2011'de yaşanan olayda Vedat Yılmaz, geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtığı eşi edebiyat öğretmeni Özlem Yılmaz'ı görev yaptığı Enver Kurttepeli Anadolu Lisesi'nin önünde durdurdu. İkili arasında okul önünde bir süre tartışma devam ettikten sonra, Vedat Yılmaz üzerindeki maket bıçağını çıkarıp, Özlem Yılmaz'ı boğaz, boyun ve sırtından ağır yaraladı. Tesadüfen olay yerinden geçen kadın doktorun zamanında müdahalesi ve 112 Acil Servis ekiplerini yönlendirmesiyle hastaneye götürülen Özlem Yılmaz, ölümden şans eseri kurtuldu. Olaydan sonra polisi bekleyip, teslim olan ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Vedat Yılmaz hakkında, 'eşi öldürmeye tam teşebbüs' suçundan 20 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Vedat Yılmaz, hakkındaki suçlamayı kabul etmedi. Amacının öldürmek olmadığını söyleyen Yılmaz, "Ben 13 bin 500 lira paramı istedim. Olay günü de bana bankaya yaptığı kredi başvurusunun onaylanmadığını söyledi. Ben de 'beni oyalama' dedim. Bu esnada bana hareket ederek elini çantasına attı. Benden kilolu olduğundan dolayı gücüm yetmediği için cebimden maket bıçağını çıkardım. Üzerine atladım, boğuşma esnasında yaralandı. Ben de elimdeki bıçağı yere atarak polislerin gelmesini bekledim. İstesem kaçabilirdim. İstesem öldürebilirdim" dedi.

MONTU ÖLÜMDEN KURTARDI

Mahkemede ifade veren Özlem Yılmaz ise gözyaşlarıyla boynundaki yaraları gösterip, "Bu izler yüzünden dışarı çıkamaz oldum" diye konuştu. Sanıktan şikayetçi olan Özlem Yılmaz, şunları söyledi:

"Olay günü okulda nöbetçiydim. Erken gittim. Okulun önünde otobüsten indiğimde Vedat Yılmaz hiçbir şey söylemeden montumun yakasından tuttu. Benimle birlikte otobüsten inen öğrencilerim vardı. Onlar da ne olduğunu anlayamadı. Bıçak çekti. Ben 'yapma' dedikçe bıçağı salladı. Önce boynumdan, sonra yüzümden yaralandım. Bu esnada yere düştüm. Yüzüme ve boynuma daha fazla darbe gelmesin diye montumu başıma çektim. Olay yerinden geçen polisler kurtardı, yine tesadüfen yoldan geçen kadın doktor ilk müdahaleyi yaptı. Sanığın başındaki bereyle yarama tampon yaptılar. Hastaneye götürdüler. Şans eseri kurtuldum. Sanığın iddia ettiği gibi evliliğimiz süresince hiçbir zaman 13 bin 500 liramız olmadı. Benim maaşımla geçindik. Ayrıca sürekli beni 'Senin kafanı koparacağım' diyerek tehdit ediyordu. Beni tehdit ettiği için biri Gebze'de biri de Adana'da olmak üzere 2 ayrı dava devam ediyor."

MAHKEME İNDİRİM YAPTI

Özlem Yılmaz'ın katılmadığı karar duruşmasında son sözleri sorulan Vedat Yılmaz, hakarete uğradığı için olayın yaşandığını ileri sürerek tahliyesini istedi. Cumhuriyet Savcısı ise, sanığın 'yaralama' suçundan cezalandırılmasını, tahliye isteminin reddedilmesini istedi. Duruşmaya kısa süre ara veren mahkeme heyeti, sanığa eşini yaralama suçundan toplam 6 yıl hapis ve kamu kurumlarında çalışamama cezası verdi. Sanığın mahkemedeki iyi halini gözeten heyet, cezayı 5 yıla indirerek Vedat Yılmaz'ı tahliye etti.

AVUKATTAN TEPKİ

Duruşma sonrasında karara isyan eden Özlem Yılmaz'ın avukatı Eda Deveci Uslu, kararı temyiz edeceklerini söyledi. Özlem Yılmaz'ın boynu ve boğazının 10 yerinden yaralandığını kaydeden avukat Uslu, "Bir kadını doğrayan kişi, 5 yılla kurtuldu. Buna isyan etmemek mümkün değil. Cinayete teşebbüsten yargılanırken yaralama suçundan ceza verildi. Bu olay böyle kalmayacak. Sanık Özlem Yılmaz'a bir şeyler yaparsa ne olacak? Başka olayların yaşanmasından korkuyoruz. Verilen karara diyecek bir şey bulamıyorum" dedi.