Olay; sabah saatlerinde merkeze bağlı Üçkonak İlköğretim Okulu'nda meydana geldi.  Köy lojmanında kalan Talip Bulutlar, eşi Nazmiye Bulutlar ila birlikte akşam misafirlikten geldikten sonra ısınmak için kömür sobasını yakarak uyudu. Sobadan sızan gazla kendinden geçen öğretmenlerden Nazmiye Bulutlar, sabah güçlükle uyanarak eşinin hareket etmediğini görünce cep telefonuyla başka bir köyde oturan meslektaşlarını arayarak yardım istedi. Telefon ihbarı üzerine lojmana gelen öğretmen arkadaşları ve köylüler Bulutlar çiftinin kaldığı lojmanın kapısını kırarak içeri girdi. Yataklarında hareketsiz kalan çift için çağrılan sağlık ekipleri, 6 yıllık öğretmen Talip Bulutlar’ın öldüğünü belirledi. Zehirlen Talip Bulutlar'ın eşi Nazmiye Bulutlar, yaşadığı belirlenince ambulansla Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.

Kömür sobasından sızan gazdan dolayı ölen Talip Bulutlar‘ın cenazesi ise otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Ölüm haberi üzerine Gaziantep’te oturan Talip Bulutlar’ın ailesi Şanlıurfa’ya gelerek cenaze işlemlerine katıldı. Burada gözyaşı döken Bulutların yakınlarını Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, teselli etmeye çalıştı.

Vali Güvenç, halka uyarıda bulunurken, "Soba ölümlerinin önüne geçilmesi için herkesin dikkatli olmasını istiyorum’ uyarısında bulundu. Hastanede  işlemleri tamamlanan Talip Bulutlar’ın cenazesi ambulansla Gaziantep’e gönderildi. Olayla ilgili olarak soruşturma sürdürülüyor.


AL,ÖP(HK/İD)