Babasını lenf kanserinden kaybeden mimar Sultan Altun, boşandığı eşinden olan 2 çocuğundan 6 yaşındaki Toprak Kaya'yı hayatta tutabilmek için verdiği mücadelede bir aşama daha kaydetti. İlik nakli yapılması gereken Toprak Kaya için Dünya İlik Bankası'ndan donör bulundu. Tüm birikimlerini oğlunun tedavisi için kullanan Sultan Altun, Dünya İlik Bankası'ndan bulunan donör için gereken 158 bin lirayı bulmak için evini satmak zorunda kaldı. 23 bin liraya daha ihtiyacı olan Altun, hayırseverlerden destek istedi. Haberin gazete ve internet sitelerinde yer almasının ardından yardımseverler, küçük Toprak'a yardım edebilmek için adete birbirleriyle yarıştı. Anne Sultan Altun ile görüşen hayırseverler, gerekli olan parayı Valilik tarafından 'Toprak Kaya' adına açılan banka hesabına sabah saatlerinde yatırdı.

Ameliyat parasının denkleştirilmesiye büyük sevinç yaşayan Sultan Altun, bağışta bulunanlara teşekkür edip, "Türkiye'nin çeşitli illerinden çok sayıda telefon geldi. Arayan herkes, Toprak'ın kurtulması için maddi ve manevi her konuda destek vermek istediklerini söyledi. Çok duygulandım. Onlardan Allah razı olsun. Toprak'ın tedavisi için gerekli olan para toplandı" dedi.

Sultan Altun, doktorla görüşüp, ilik nakli için gün almak üzere Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne gideceğini söyledi. Evinde oyuncaklarıyla oynayan Toprak ise, ilik nakli olup, hastalıktan kurtulmayı bekliyor.

 

RÇ (AÖ/RT)