Kuzey Irak'ta bulunan Kürdistan Gazeteciler Sendikası Başkanı Azad Heme Emin, çok dilli belediyecilik çalışmaları ile basın, edebiyat ve yazarlara verdiği destekten dolayı Sur Belediye Başkanı BDP'li Abdullah Demirbaş'a dayanışma ödülü vermek için Diyarbakır'a geldi. Diyarbakır'da Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Balıkçı ile birlikte BDP'li Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ı makamında ziyaret eden Azad Heme Emin ve sendikanın yönetim kurulu üyeleri çalışmalarından dolayı kendisini kutladı.

Sendikalarının 6 bin üyesi bulunduğunu anlatan Emin, Başkan Demirbaş'ın basın, edebiyat ve yazarlara verdiği destek ile çok dilli belediyecilik çalışmalarını takdirle izlediklerini söyledi. Emin, "Başkana bu çalışmalarından dolayı dayanışma ödülünü takdim ediyor ve çalışmalarının devamını diliyoruz. Ayrıca Kürdistan Parlamentosu Başkanı Kemal Kerkuki ise, çok dilli belediyecilik çalışmalarından dolayı Başkan Demirbaş'a bir şilt yoladı" dedi.

Dayanışma ödülü ve Kürt Parlamentosu Başkanı Kemal Kerkuki'nin gönderdiği şilti alan Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ise, halkların kardeşliğini istediklerini söyledi. Demirtaş, "Şimdi birlik ve beraberlik duyguları var. Eski zamanları aştık. Araplar, Farslar ve Türkler gibi Kürtler'in de kendi haklarını kullanabilmelerini istiyoruz" diye konuştu.



RY(GG/İD)