Bir hafta önce gece Kütahya 100'üncü Yıl İlköğretim Okulu'na giren hırsızlar, içeriden 2 LCD televizyon, 1 bilgisayar ile 2 LCD monitör çaldı. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri olayla ilgili çalışmalarını sürdürürken, okuldan çalınan televizyon ve bilgisayarı Eskişehir'de satmaya çalışan Mehmet İlkay Ö. (19), Mesut K.(20), Gökhan K. (19), Fatih E. (23) ve G.E. (17) polisler tarafından yakalandı.

Kütahya'ya getirilen 5 şüpheli sorgulamalarında çaldıkları eşyaların bir kısmını Saray Mahallesi'nde oturan Umut İ.'nin (19) evinde olduğu söyledi. Savcılık izniyle evde yapılan aramada 1 kuru sıkı tabanca, marketten çalınan 1 monitör, 1 bilgisayar kasası, 1 yazar kasa çekmecesi, bir işyerinden çalınmış olan 50'ye yakın parfüm çıktı. Evde bulunan Elvan H.'nin (18) çantasından ise 10 poşet esrar maddesi ele geçirildi.

Polisler Umut İ., Elvan H. ile hırsızlık olaylarına karıştıkları öne sürülen Gökhan G. (20) ve Serkan A.'yi (19) gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan 9 şüpheli hırsızlık ve uyuşturucu madde bulundurmak suçlarından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Mesut K., Mehmet İlkay Ö., Fatih E., Gökhan K., Elvan H., Serkan A. ile G.E. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Değer 2 şüpheli Umut İ. ile Gökhan G. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.