Kurban Bayramına sayılı gün kala besiciler, elde kalan kurbanlıkları satma telaşına düştü. Tefenni'de besicilik yapan 28 yaşındaki Nasuh Özyurt, kurbanlıklarını satmak için kredi kartına 12 ay taksit uygulamaya başladı. Bu yöntem sayesinde 110 büyükbaş hayvanın 108'ini sattığını belirten Nasuh Özyurt, kurbanlık bedelinin yarısını peşin aldığını, geri kalan kısmını ise kredi kartına 12 taksit yaptığını söyledi. Özyurt, taksitli satışlarda vade farkı uygulamadığını belirtti. Özyurt, "Bu yıl satışlarımızda ciddi bir durgunluk var. Canlılık getirmek için bu yola başvurdum. Bankadan aldığım pos cihazı sayesinde satış yapıyorum. Bu durumda hem ben mallarımı sattım, hem de kurbanlık almak isteyenlere kolaylık sağladım" dedi.

SON TAKSİDİ GELECEK BAYRAM ÖDEYECEKLER

Büyükbaş kurbanlık fiyatlarının 2 bin ile 3 bin 500 lira arasında değiştiğini kaydeden Özyurt, şunları anlattı:

"Yem fiyatlarındaki artışa bağlı olarak canlı hayvan fiyatları da arttı. Bu yıl kurbanlık fiyatları geçen yıla oranla 500- 600 lira daha pahalı. Bütçelerini zorlamak istemeyenler, taksitli satışa yöneliyor. Bizim aklımıza kredi kartıyla taksitli satış yapmak geldi. Kurbanlıkları, 4 ay ertelemeli 8 taksitle satıyoruz. Vatandaşlar uygulamadan memnun. 110 büyükbaş hayvandan 108'ini sattım."

Taksitli kurban alanların son taksitlerini gelecek Kurban Bayramında ödeyeceğini hatırlatan Özyurt, aynı uygulamayı gelecek yıl da sürdüreceğini söyledi.

İŞİMİZE GELDİ

Kredi kartıyla kurbanlık alan Hayati Özbağcı da uygulamadan memnun olduğunu belirtti. Günün şartlarında kurbanlıkları dahi kredi kartıyla almak zorunda kaldıklarını anlatan Özbağcı, "Kurbanlıkları taksit taksit ödemek işimize geldi. Tefenni'de ilk kez böyle bir uygulama gördük. Biz de bu kampanyadan yararlandık" diye konuştu.

'NAKİT PARA YOK'

Kredi kartıyla kurbanlık alan Mustafa Erkoç ise vatandaşın alım gücü olmadığını, bu nedenle kredi kartına mecbur olduklarını söyledi. Kredi kartıyla alışverişin giderek yaygınlaştığına değinen Erkoç, "Vatandaşın cebinde parası yok. Ne yapsın, aç mı gezsin. Aslında iyi bir şey değil ama mecburiyetten böyle yapmak zorunda kalıyoruz" dedi.